OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Βροντερό μήνυμα νίκης στον Κώστα Καλαϊτζίδη

    Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023 6:50 ΜΜ

    Χρ. Αντωνίου: 16 Προγραμματικές θέσεις για την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας

    Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023 6:42 ΜΜ

    Ολοκλήρωση χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων

    Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023 6:38 ΜΜ
    Facebook Twitter Instagram
    ΡΟΗ
    • Βροντερό μήνυμα νίκης στον Κώστα Καλαϊτζίδη
    • Χρ. Αντωνίου: 16 Προγραμματικές θέσεις για την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας
    • Ολοκλήρωση χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων
    • Τα εγκαίνια του Αρωματοπωλείου ΒΙΒΙΑΝ
    • Εκπρόσωποι του “Εν Σώματι Υγιεί” στη λίστα της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ για τα σχολεία της Ημαθίας για το 2023-24
    • Σοφία Τζίλα: Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον Απόστολο Τζιτζικώστα
    • Στέργιος Μίχος: Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Γ. Μυλόπουλο
    • Διακοπή νερού στο Κεφαλοχώρι σήμερα Δευτέρα
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook Twitter Instagram
    Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Αρχική»ΠΟΛΙΤΙΚΗ»Λίνα Τουπεκτσή : «Τα οικολογικά σχήματα βοηθούν στον ανταγωνισμό»

    Λίνα Τουπεκτσή : «Τα οικολογικά σχήματα βοηθούν στον ανταγωνισμό»

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σάββατο, 5 Αυγούστου 2023 10:42 ΠΜBy Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    Κοινοποίηση
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Τα προβλήματα και οι προοπτικές του πρωτογενούς τομέα αναδείχτηκαν την Παρασκευή 21 Ιουλίου στο πλαίσιο του e-Forum Αγροτικής Ανάπτυξης με τιτλο “Η νέα ΚΑΠ και τα δεδομένα που δημιουργεί στην παραγωγή”

    Κοινός ήταν ο προβληματισμός για τη νέα ΚΑΠ που από 1η Ιανουαρίου έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται και στην χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βάρος της νέας ΚΑΠ ρίχνεται στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξεύρεση σημαντικών πόρων για την παραγωγή προϊόντων με λιγότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει την προστασία και τη διαχείριση των φυσικών πόρων και αυτός είναι και ο λόγος που η πολιτική της αλλάζει συνεχώς.
    Απο την Νέα Δημοκρατία στο πανελ συμμετείχε η κα Λίνα Τουπεκτσή, γεωπόνος, συντονίστρια της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων στο νομό Ημαθίας και Πολιτευτής του Νομού η οποία ανέφερε τα εξης: «Ο αγροτικός τομέας ήταν και είναι πυλώνας της οικονομίας. Έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης αφού διαθέτει αναξιοποίητο συγκριτικά πλεονεκτήματα. Για την ανάπτυξη του είναι απαραίτητη η επίλυση των βασικών διαρθρωτικών προβλημάτων, όπως ο εκσυγχρονισμός και η εκβιομηχάνηση της ελληνικής γεωργίας και των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

    Απαραίτητη είναι η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και αυτό συνεπάγεται την κατάρτιση των παραγωγών και την ανάπτυξη της έρευνας για την προστασία των καταναλωτών και του περιβάλλοντος. Χρειάζεται να κάνουμε παρεμβάσεις που στόχο θα έχουν την παραγωγή επαρκών και ποιοτικών προϊόντων, την εξασφάλιση ικανοποιητικό εισοδήματος για τους αγρότες, γιατί αυτός είναι ο στόχος. Αφετέρου θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην παροχή δημοσίων αγαθών, την διασφάλισης της αειφορικής χρήσης των φυσικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος. Οι επιχειρηματικές αβεβαιότητες που έχει ένας αγρότης και ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος της Γεωργίας επιβάλλουν την παρέμβαση του κράτους με μέτρα υπέρ των αγροτών. Αυτά τα μέτρα είναι η εισοδηματική στήριξη, είναι μέτρα για την αγορά και γενικότερα για την Αγροτική Ανάπτυξη.

    Όσον αφορά την εισοδηματική στήριξη, αυτό γίνεται μέσω του θεσμού των άμεσων ενισχύσεων που εξασφαλίζει τη σταθερότητα στο εισόδημα για τους γεωργούς με τις φιλικές προς το περιβάλλον γεωργικές πρακτικές. Έδώ έρχονται τα οικολογικά σχήματα, μια νέα καινοτομία στο πρόγραμμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που στηρίζει τους αγρότες και συμβάλλει το στόχο για την προστασία του περιβάλλοντος. Η ΚΑΠ της περιόδου 2020-2027αντανακλά πλήρως τους ευρύτερους στόχους που έθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας. Στόχος είναι να επιτευχθεί με τη χρήση των οικολογικών σχημάτων αυτός ο στόχος. Δεν θα πω ότι είναι μία ασπιρίνη και μπροστά είναι ο γκρεμός. Παρέχουν κίνητρα στους καλλιεργητές ώστε να υιοθετήσουν φιλικές προς το περιβάλλον γεωργικές πρακτικές, οι οποίες θα συμβάλλουν στη μείωση της ρύπανσης που προκαλείται από τη Γεωργία και στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης στην οποία έχουμε μπροστά μας και βιώνουμε καθημερινά.

    Έτσι η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει την προστασία και τη διαχείριση των φυσικών πόρων . Διασφαλίζεται στο κοινό καλό όλων των Ευρωπαίων πολιτών ως προς το είδος της ενίσχυσης ότι τα σχήματα αυτά αποτελούν μία καινοτομία. Όσοι μετέχουν σε αυτά λαμβάνουν ως επιβράβευση την ανάλογη ενίσχυση. Τα οικολογικά σχήματα θα εφαρμόζονται κάθε χρόνο στις εκτάσεις που θα έχει κάθε αγρότης και παραγωγός και ακολούθως οι επιβράβευση θα έρθει μέσω των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Πρέπει να τηρούνται τα πρότυπα γεωργικής κατάστασης».

    ΛΙΝΑ ΤΟΥΠΕΚΤΣΗ
    Κοινοποίηση Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Προηγούμενο άρθρο 41 υποψηφίους της ΔΕ Αλεξάνδρειας παρουσίασε η Δώρα Κουρκουτά
    Επόμενο άρθρο Τα πρώτα στελέχη του συνδυασμού του ανακοίνωσε ο Θέμης Σιδηρόπουλος

    Σχετικές αναρτήσεις

    Στις Βρυξέλλες ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης για τον πολυετή προγραμματισμό της EUROPOL

    Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 6:29 ΜΜ

    ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: Τα αποτελέσματα των εκλογών για νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

    Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023 11:23 ΜΜ

    Τάσος Μπαρτζώκας: Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή την μεγάλη δοκιμασία για την πατρίδα μας

    Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 12:39 ΜΜ

     



    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Facebook Twitter Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2023 opolitis.gr

    Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για να αναζητήσετε .πατήστε Esc να ακυρώσω