Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Σύσκεψη της Επιτροπής Βιομηχανικού Ροδάκινου και Αχλαδιού της ΕΘΕΑΣ – Στο επίκεντρο οι ζημιές από τον παγετό και οι τιμές

    Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2025 10:53 ΠΜ

    Τα αδέρφια Διονυσίου ενώνουν τις φωνές τους για τα “Παιδιά της Άνοιξης”. Συναυλία στην Πατρίδα

    Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2025 9:06 ΜΜ

    Συμμετοχή του “Εν Σώματι Υγιεί” στο ΒΙΚΟΣ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρα Κολύμβησης 2025

    Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2025 6:39 ΜΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Σύσκεψη της Επιτροπής Βιομηχανικού Ροδάκινου και Αχλαδιού της ΕΘΕΑΣ – Στο επίκεντρο οι ζημιές από τον παγετό και οι τιμές
    • Τα αδέρφια Διονυσίου ενώνουν τις φωνές τους για τα “Παιδιά της Άνοιξης”. Συναυλία στην Πατρίδα
    • Συμμετοχή του “Εν Σώματι Υγιεί” στο ΒΙΚΟΣ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρα Κολύμβησης 2025
    • ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη Μ. Χριστοδουλάκη στην Ημαθία για τη μείζονα σημασία του Νερού
    • Έως την Τρίτη 8 Ιουλίου οι ηλεκτρονικές εγγραφές στο ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας
    • Ευχαριστήριο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημ. Αλεξάνδρειας για τη δράση συλλογής καπακιών
    • Νέα παρέμβαση στο Ανάκτορο των Αιγών πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του ΕΣΠΑ
    • Θέσεις εργασίας Οικονομολόγων και Λογιστών στην ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Παρασκευή, 4 Ιουλίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ»ΔΙΕΘΝΗ»Μέση Ανατολή: Ισραηλινά τεθωρακισμένα εισέβαλαν στη Γάζα – Τι θα συμβεί με την χερσαία εισβολή

    Μέση Ανατολή: Ισραηλινά τεθωρακισμένα εισέβαλαν στη Γάζα – Τι θα συμβεί με την χερσαία εισβολή

    ΔΙΕΘΝΗ Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 11:20 ΠΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    «Χειρουργική» επιχείρηση στη Γάζα πραγματοποίησαν οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας (26/10) όπως έκανε γνωστό ο ισραηλινός στρατός, σε μία κίνηση – προοίμιο της αναμενόμενης χερσαίας επιχείρησης.

    Ισραηλινά στρατεύματα με τεθωρακισμένα οχήματα επιτέθηκαν σε στόχους της Χαμάς ανέφερε το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.

    Τα τανκς και τα οχήματα πεζικού έπληξαν «πολυάριθμους τρομοκρατικούς πυρήνες της Χαμάς, υποδομές και θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων» καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης, προτού εξέλθουν από τη Γάζα και επιστρέψουν στο Ισραήλ, ανέφερε η Jerusalem Post, επικαλούμενη το ραδιόφωνο του στρατού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μια «σχετικά μεγάλη» χερσαία εισβολή, υποδηλώνοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιδρομή από τότε που το Ισραήλ άρχισε να συγκεντρώνει δυνάμεις έξω από τον θύλακα πριν από μια προγραμματισμένη εισβολή σε πλήρη κλίμακα.

    Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε την Τετάρτη (25/10) ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στη Γάζα, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα της επιχείρησης, λέγοντας ότι αυτό θα επιτευχθεί με συναίνεση.

    «Δεν θα δώσουμε καμία λεπτομέρεια στη δημοσιότητα σχετικά με τη χερσαία επίθεση στη Γάζα», είπε, ενώ υπογράμμισε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ έχουν εξουδετερώσει ως τώρα «χιλιάδες τρομοκράτες της Χαμάς».

    Από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση στις 7 Οκτωβρίου, οι ισραηλινές δυνάμεις άμυνας έχουν πραγματοποιήσει αρκετές επιχειρήσεις για να διερευνήσουν θέσεις της Χαμάς και να συλλέξουν πληροφορίες για ομήρους.

    Την ίδια ώρα, μεγάλη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε πολλά κτήρια στο Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα, προκαλώντας την κατάρρευσή τους και το θάνατο τουλάχιστον 18 Παλαιστινίων.

    Σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγράφονται οι προσπάθειες διασωστών και πολιτών απεγκλωβισμού από τα ερείπια.

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Λίβανο σε αντίποινα για την εκτόξευση πυραύλου εδάφους – αέρος. «Το δίκτυο αντιαεροπορικής άμυνας του ισραηλινού στρατού αναχαίτισε πύραυλο εδάφους-αέρος ο οποίος βλήθηκε από τον Λίβανο εναντίον drone του ισραηλινού στρατού», σύμφωνα με ανακοινωθέν του γενικού επιτελείου. «Σε ανταπόδοση, αεροσκάφη του ισραηλινού στρατού έπληξαν το σημείο από όπου έγινε η εκτόξευση».

    Σε μία άλλη εξέλιξη πυρήνες της Χεζμπολάχ στο Ιράκ επιτέθηκαν σύμφωνα με την Haaretz στην αεροπορική βάση Αιν αλ Ασάντ, η οποία φιλοξενεί αμερικανικές και άλλες διεθνείς δυνάμεις στο δυτικό Ιράκ.

    Ανθρωπιστική κρίση και διπλωματία

    Οι εξελίξεις στα πολεμικά μέτωπα με τον φόβο της γενικευμένης εξάπλωσης των εχθροπραξιών να παραμένει πραγματοποιούνται ενώ η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα δεν έχει τέλος και η διπλωματία αδυνατεί να δώσει λύση.

    Μείζον παραμένει και το θέμα των ομήρων με τον πρέσβη του Ισραήλ στις ΗΠΑ Μάικλ Χέρτζοχ να λέει ότι το Ισραήλ «δίνει μια ευκαιρία» στις τρομοκρατικές ομάδες της Γάζας να απελευθερώσουν τους ομήρους που κρατούν.

    Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή θα συζητηθεί από τους 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ συνεχείς είναι και οι διαβουλεύσεις στους κόλπους του ΟΗΕ, οι οποίες δεν έχουν καμία κατάληξη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι 27 ηγέτες της Ε.Ε. θα απευθύνουν έκκληση για «ανθρωπιστική παύση» των βομβαρδισμών στη Γάζα, ώστε να επιτραπεί η παροχή τροφίμων, νερού και ιατρικών προμηθειών στους Παλαιστίνιους σε πολλές περιπτώσεις.

    Το κείμενο προέέκυψε μετά από αυτό που ένας διπλωμάτης περιέγραψε ως «δύσκολες συζητήσεις» μεταξύ των κρατών μελών που πέρασαν μέρες διαφωνώντας για το ποια ορολογία να χρησιμοποιήσουν σε σχέση με το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

    Στον ΟΗΕ τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Ρωσία απέτυχαν να περάσουν ψηφίσματα για τη σύγκρουση στη Γάζα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την Τετάρτη (25/10).

    Η Ρωσία και η Κίνα άσκησαν βέτο στο αμερικανικό σχέδιο ψηφίσματος για τη Μέση Ανατολή, ενώ το σχέδιο ψηφίσματος της Ρωσίας δεν συγκέντρωσε αρκετές ψήφους για να εγκριθεί. Δεν κατάφερε να απαιτήσει τις εννέα ψήφους που απαιτούνται για την εξέταση.

    ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΑΜΑΣ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΈρχεται το καινούργιο gov.gr, πιο γρήγορο, διαλειτουργικό, αποτελεσματικό
    Next Article Τράπεζα της Ελλάδος: Σημαντική αύξηση δανείων και καταθέσεων το Σεπτέμβριο

    Σχετικές αναρτήσεις

    ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη Μ. Χριστοδουλάκη στην Ημαθία για τη μείζονα σημασία του Νερού

    Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2025 12:36 ΜΜ

    Έδωσαν συγχαρητήρια στον Απόστολο Βεσυρόπουλο για τα 154 “ναι” στη Βουλή»

    Τρίτη, 24 Ιουνίου 2025 10:11 ΠΜ

    Χρυσοχοΐδης: Οι παραβατικοί Ρομά πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα – Το ελληνικό FBI είναι μέσα στους καταυλισμούς

    Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2025 10:12 ΠΜ



    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2025 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.