Το πως εξελίσσονται οι επιχειρήσεις είναι ανάλογο με τους ιδιοκτήτες τους και την ικανότητά τους να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις της αγοράς. Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Πιτσιακίδης, βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, σε μια μονάδα μεταποίησης προϊόντων και δη ντελικατέσεν.
Αρχικά προ 25ετίας η εταιρεία παρήγαγε τουρσιά. Πολλά άλλαξαν έκτοτε. Ο Άγγελος Ραβάνος, υπεύθυνος προγράμματος παραγωγής, εξηγεί πως συμπληρώνεται σταδιακά μια μεγάλη ποικιλία ορεκτικών. Πιπεριές γεμιστές με κρέμα τυριών, ελιές, γεμιστές, ψητά μανιτάρια με μίγμα μπαχαρικών, αγκινάρες και ότι παράγει η γη μπορούν να μετατραπούν σε μικρές λιχουδιές.
Η τυποποίηση των προϊόντων είναι μια δύσκολη διαδικασία σημειώνει ο κ. Ραβάνος. Απαιτεί διαρκή έλεγχο των πρώτων υλών, της παρασκευής των νέων προϊόντων, της τηρήσεως όλων των διεθνών κανόνων και της πιστοποίησης τους ώς άριστα για τους καταναλωτές.
Το 98% των προϊόντων πηγαίνουν στο εξωτερικό. Τόπος προορισμού των συσκευασμένων τροφίμων είναι όλος ο κόσμος, αφού οι εξαγωγές πηγαίνουν σε όλες τις ηπείρους, πλην Ανταρκτικής και οι απαιτητικοί πελάτες σε Ιαπωνία, Κορέα, Αμερική επιμένουν σε ελληνικές γεύσεις.
Η εταιρεία ALMI Foods ξεκίνησε με ελληνικές πρώτες ύλες, αλλά λόγω της μεγάλης αύξησης της ζήτησης, υποχρεώνεται πλέον να εισάγει κάποιες από το εξωτερικό.
Στόχος της εταιρείας, όπως λέει ο κ. Ραβάνος, είναι να στηρίξει την ελληνική οικονομία και οι προμηθευτές της προέρχονται από Καρδίτσα, Πελοπόννησο, Μακεδονία, Θράκη, ανάλογα με το γευστικό αποτέλεσμα που πρέπει να παραχθεί.
Αρχικά προ 25ετ