Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Αεροψεκασμοί για τα κουνούπια σε Κλειδί και ορυζώνες Ημαθίας την Τρίτη και την Τετάρτη

    Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2026 6:33 ΜΜ

    Ημαθία: Ξεκινάει η ανανέωση των δελτίων μετακίνησης Αμεα για το 2026

    Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2026 1:18 ΜΜ

    ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας: Ένας μήνας επιμόρφωσης για τους εκπαιδευτικούς με έμφαση σε συμπερίληψη, υγεία και διαχείριση τάξης

    Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2026 12:29 ΜΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Αεροψεκασμοί για τα κουνούπια σε Κλειδί και ορυζώνες Ημαθίας την Τρίτη και την Τετάρτη
    • Ημαθία: Ξεκινάει η ανανέωση των δελτίων μετακίνησης Αμεα για το 2026
    • ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας: Ένας μήνας επιμόρφωσης για τους εκπαιδευτικούς με έμφαση σε συμπερίληψη, υγεία και διαχείριση τάξης
    • ΑΑΔΕ: Διαθέσιμο από 1η Ιουλίου το ψηφιακό Αποδεικτικό Είσπραξης και νέες λειτουργικότητες
    • Ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Η απαραίτητη προϋπόθεση
    • Λουτρός: Αναγνώστης καταγγέλλει κατεβασμένες μπάρες χωρίς τρένο – Ερωτήματα για τη λειτουργία των διαβάσεων του ΟΣΕ
    • Στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι αύριο η έκτακτη ενίσχυση των 150 ευρώ για τα παιδιά
    • Πρόσληψη δύο ατόμων για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Δήμου Νάουσας
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Δευτέρα, 29 Ιουνίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΠΟΛΙΤΙΚΗ»Στις Βρυξέλλες ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης για τον πολυετή προγραμματισμό της EUROPOL

    Στις Βρυξέλλες ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης για τον πολυετή προγραμματισμό της EUROPOL

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 6:29 ΜΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

     ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ

    Την ανάγκη συντονισμένης συνεργασίας τόσο μεταξύ των Κρατών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και μεταξύ των αρμόδιων ευρωπαϊκών Υπηρεσιών και Οργανισμών, προκειμένου να πολλαπλασιαστεί η αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση εξαιρετικά σοβαρών πτυχών της εγκληματικής δραστηριότητας, τόνισε ο Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στην ομιλία του ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην 13η Συνεδρίαση της Μεικτής Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Εuropol, που λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες.


    Αναλύοντας τον προγραμματισμό της Europol για τα έτη 2024-2026, που σχετίζεται με τους τρόπους αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος, της παράνομης μετανάστευσης, της εμπορίας ανθρώπων καθώς και του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, ο κ. Τσαβδαρίδης τόνισε ότι η συμμετοχή Ελλάδας και δη της Ελληνικής Αστυνομίας, ευρύτερα στο νέο Κύκλο Πολιτικής της Ε.Ε. 2022 – 2025 και ειδικότερα στα Επιχειρησιακά Σχέδια Δράσης EMPACT, εκτιμάται ως ιδιαίτερα επωφελής σε στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Καθώς ενισχύει την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση εγκληματικών φαινομένων υψηλής προτεραιότητας, προσδίδει δυνατότητα συμμετοχής στη συνδιαμόρφωση πολιτικών αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και παράλληλα οδηγεί στην απόκτηση εμπειρογνωμοσύνης και στην χρήση σύγχρονων τεχνικών έρευνας.


    Ζήτησε δε από τους αξιωματούχους της Europol να ενισχύσουν έτι περαιτέρω τη συνεργασία τους με την Frontex στην Ανατολική Λεκάνη της Μεσόγειου για να αξιοποιηθούν οι συνέργειες στο έργο των δύο υπηρεσιών, όσον αφορά την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας μεταναστών και της εμπορίας ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας επιχειρησιακών προσωπικών δεδομένων.


    Επιπλέον, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο εργαστήριο καινοτομίας της Eurοpol καθώς χάρη στην τεχνολογική καινοτομία, όπως υπογράμμισε ο κ. Τσαβδαρίδης, οι Αρχές επιβολής του νόμου μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε έναν αυξημένο αριθμό καταλληλότερων εργαλείων για την καταπολέμηση του εγκλήματος.
    Αναφερόμενος δε και στο έγκλημα στον κυβερνοχώρο που αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος στο πλαίσιο του EMPACT 2022 – 2025, ο κ. Τσαβδαρίδης σημείωσε ότι η Ε.Ε. πρέπει να θωρακιστεί επιπλέον απέναντι σε κυβερνοαπειλές από τρίτες χώρες, εγκληματικές συμμορίες και τρομοκρατικές οργανώσεις και γι’ αυτό είναι επιβεβλημένη μια αμιγώς ευρωπαϊκή πολιτική ασφάλειας για τον κυβερνοχώρο, στον οποίο οι Ευρωπαίοι πολίτες να αισθάνονται απολύτως, ασφαλείς, χωρίς να καταστρατηγούνται οι ελευθερίες τους.
    Πέραν των εργασιών της Μεικτής Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Εuropol, ο κ. Τσαβδαρίδης είχε συναντήσεις και με τον Επικεφαλής της Ευρωομάδας της ΝΔ και Αντιπρόεδρο της Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη καθώς και με τους Ευρωβουλευτές της ΝΔ κ.κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Μαρία Σπυράκη.


    Στη συνάντησή του με τον κ. Μεϊμαράκη, πέραν της συζήτησης για θέματα της τρέχουσας ελληνικής αλλά και ευρωπαϊκής πολιτικής επικαιρότητας ο κ. Τσαβδαρίδης, και με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων, συζήτησε τους τρόπους μεγιστοποίησης της ήδη καλής συνεργασίας των Ελλήνων βουλευτών με την ευρωομάδα της ΝΔ, που θα συνδράμει έτι περαιτέρω στην ανάδειξη από τους ευρωβουλευτές μίας σειράς σημαντικών ζητημάτων που χρήζουν της ευρωπαϊκής συνδρομής.

     

    ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΈγκριση του νέου Τοπικού Προγράμματος LEADER για την Ημαθία
    Next Article Π. Γκυρίνης: Θα αξιοποιήσω κάθε στέλεχος που μπορεί να προσφέρει στον τόπο

    Σχετικές αναρτήσεις

    Ν. Μπρουσκέλης: Η φλόγα άναψε σήμερα, αλλά το θεμέλιο μπήκε το 2011

    Κυριακή, 28 Ιουνίου 2026 1:09 ΜΜ

    Στο επίκεντρο οι ζημιές στις δενδροκαλλιέργειες Ημαθίας και Πέλλας κατά την επίσκεψη Αρναούτογλου στην Κουλούρα Ημαθίας

    Κυριακή, 28 Ιουνίου 2026 11:19 ΠΜ

    Λίνα Τουπεκτσή: Ανοιχτή έκκληση στο ΥΠΑΑΤ. Ζήτημα επιβίωσης το ευρωπαϊκό πακέτο των 500 εκατ. για τα λιπάσματα

    Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2026 8:38 ΠΜ



    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΜΕΤΟΧΟΙ: ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2026 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.