Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας ευχαριστεί την Τράπεζα Eurobank, Κατάστημα Αλεξάνδρειας

    Δευτέρα, 12 Μαΐου 2025 7:17 ΜΜ

    Η Μαρία Ευθυμίου στην Αλεξάνδρεια – Ομιλία για την Ιστορία του Νέου Ελληνισμού στο Πνευματικό Κέντρο

    Δευτέρα, 12 Μαΐου 2025 5:50 ΜΜ

    Σύσκεψη στη Βέροια για το φαινόμενο παραμόρφωσης των ροδακίνων – Συντονισμός για μέτρα στήριξης και αναδιάρθρωσης

    Δευτέρα, 12 Μαΐου 2025 2:04 ΜΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας ευχαριστεί την Τράπεζα Eurobank, Κατάστημα Αλεξάνδρειας
    • Η Μαρία Ευθυμίου στην Αλεξάνδρεια – Ομιλία για την Ιστορία του Νέου Ελληνισμού στο Πνευματικό Κέντρο
    • Σύσκεψη στη Βέροια για το φαινόμενο παραμόρφωσης των ροδακίνων – Συντονισμός για μέτρα στήριξης και αναδιάρθρωσης
    • Διακοπή νερού στα Τρίκαλα, σήμερα Δευτέρα
    • Κλειστό το Γυμνάσιο Μελίκης σήμερα Δευτέρα λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης
    • Υποτροφία για υποψήφιους από την Ημαθία από τη Α.ΒΕΖΥΡΟΓΛΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ και το Perrotis College
    • Συλλυπητήρια του συλλόγου «Ο Αμάραντος» στην οικογένεια του εκλιπόντος Λαγογιάννη Παναγιώτη
    • Με επιτυχία η 1η Γιορτή Φυσικών Επιστημών στην Αλεξάνδρεια – Όταν η μάθηση γίνεται παιχνίδι…
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Τρίτη, 13 Μαΐου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΕΛΛΑΔΑ»Συντάξεις: Πότε θα απονεμηθούν οι εκκρεμείς -Τι θα γίνει με τις επικουρικές

    Συντάξεις: Πότε θα απονεμηθούν οι εκκρεμείς -Τι θα γίνει με τις επικουρικές

    ΕΛΛΑΔΑ Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2023 10:46 ΠΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Μια σειρά από έκτακτες ενισχύσεις στις συντάξεις έχει προγραμματισθεί να καταβληθεί από τον ΕΦΚΑ τον Μάρτιο, ένα μέτρο το οποίο αφορά κυρίως τους συνταξιούχους που δεν έχουν εισπράξει τις επικουρικές συντάξεις.

    Αυτό προανήγγειλε εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ , ο οποίος όπως σημείωσε πέρα των τακτικών πληρωμών ο Μάρτιος είναι ένας μήνας για τον οποίο οι αρμόδιες υπηρεσίες έκαναν αγώνα δρόμου προκειμένου να τακτοποιηθούν διάφορες εκκρεμότητες προς τους συνταξιούχους.

    Πότε θα απονεμηθούν οι εκκρεμείς συντάξεις

    «Πέρα από την καταβολή των τακτικών συντάξεων που γίνεται κάθε τέλος του μήνα, έχουμε και δυο έκτακτες καταβολές ή μια μεγάλη έκτακτη καταβολή η οποία αφορά εκείνους για τους οποίους οφείλουμε για πολλά χρόνια τις επικουρικές τους συντάξεις.

    Ουσιαστικά ολοκληρώθηκε μια τεράστια προσπάθεια που κάναμε στον ΕΦΚΑ να εκδώσουμε οριστικά 40.000 επικουρικές συντάξεις μέσα στο Γενάρη και τον Φεβρουάριο. Αυτοί οι άνθρωποι θα πληρωθούν τέλη Μαρτίου τις συντάξεις τους. Δε θα λάβουν προκαταβολή ούτε αναδρομικά θα λάβουν την οριστική επικουρική τους σύνταξη μαζί με τα αναλογούντα αναδρομικά», σημείωσε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ Όμηρος Τσάπαλος.

    Ακόμη, δήλωσε ότι υπάρχουν επιπλέον 40.000 ασφαλισμένοι που εκκρεμεί η επικουρική σύνταξή τους, οι οποίοι έως τις 15 Μαρτίου θα λάβουν προκαταβολή για την επικουρική τους σύνταξη.

    Ειδικότερα, επισήμανε ότι ο ΕΦΚΑ θα καταβάλει 100 ευρώ το μήνα για κάθε μήνα καθυστέρησης. «Αν για παράδειγμα οφείλουμε για 12 μήνες στην επικουρική σύνταξη, ένας ασφαλισμένο θα λάβει αναδρομικά 1.200 ευρώ. Αν περιμένει 24 μήνες, θα λάβει 2.400 και ούτω καθεξής».

    Εκπρόσωπος ΕΦΚΑ: «Ξεμπλοκάρουν» οι επικουρικές

    Για μια σημαντική αδικία που αποκαθίσταται μετά από 13 χρόνια μίλησε  ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ αναφερόμενος σε 150 δικαιούχους του Ταμείου Μετάλλων οι οποίοι θα λάβουν άμεσα την επικουρική τους σύνταξη.

    Μιλώντας αρχικά για την εισφοροδιαφυγή που έχει παρατηρηθεί σε αρκετές επιχειρήσεις ο κ. Τσάπαλος τόνισε ότι το παράπτωμα είναι διπλό όταν πληρώνεις τις δικές σου εισφορές ως εργοδότης, αλλά και δεν πληρώνεις και τις εργοδοτικές εισφορές των υπαλλήλων σου. «Το να έχουν δουλέψει οι άνθρωποι αυτοί τις εισφορές τους […] και να πληρώνεις μόνο τα μηνιάτικα ή καθόλου τα μηνιάτικα αλλά και καθόλου και τις εισφορές που απευθύνονται στη σύνταξή τους στο μέλλον είναι ανήθικο»

    Αναφορικά με τις διαμαρτυρίες πολιτών που δεν είδαν στις συντάξεις Μαρτίου (πληρωμή συντάξεων μηνός Φεβρουαρίου) την αύξηση που έδωσε η κυβέρνηση ο κ. Τσάπαλος διευκρίνισε ότι αυτό έγινε γιατί είχαν προσωπική διαφορά που κληρονόμησαν από το νόμο Κατρούγκαλου. Ωστόσο, όπως είπε, ο ΕΦΚΑ δεν θα τους αφήσει έτσι αλλά έως τις 31 Μαρτίου όλοι όσοι έχουν προσωπική διαφορά και έχουν έως 1.600 ευρώ άθροισμα κύριων συντάξεων τον μήνα θα λάβουν το επίδομα προσωπικής διαφοράς.

    Το επίδομα αυτό θα είναι κλιμακούμενο αναλόγως του ύψους της ενίσχυσης που έχει λάβει ο συνταξιούχος στο παρελθόν. Ενδεικτικά, «τριακόσια ευρώ θα λάβουν περίπου 560.000 συνταξιούχοι που δεν είδαν τίποτα το προηγούμενο διάστημα, ούτε το 7,75%, ούτε τα 250 ευρώ τα Χριστούγεννα, ούτε την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, παρά μόνο μια μικρή ωφέλεια».

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΕΦΚΑ, «υπάρχουν συνταξιούχοι οι οποίοι θα δουν 250 ευρώ γιατί είδαν μια ωφέλεια το προηγούμενο διάστημα από την αύξηση του 7,75% και επίσης έχουν χαμηλά εισοδήματα έως 1.100 ευρώ. Τα 200 ευρώ θα τα δουν οι συνταξιούχοι με πιο υψηλές αποδοχές μεταξύ 1.100 και 1.600 ευρώ που είτε δεν έλαβαν καθόλου την αύξηση, είτε έλαβαν μια αύξηση χαμηλότερη της τάξης του 3%.

    Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ για να λάβει ένας ασφαλισμένος την επικουρική σύνταξη θα πρέπει να υπάρχουν οι ακόλουθες τρεις προϋποθέσεις: Να έχει εκδοθεί η κύρια σύνταξη, να έχει τουλάχιστον 15 χρόνια επικουρικής ασφάλισης και να έχει υποβάλει αίτημα συνταξιοδότησης πριν από τον Ιούνιο του 2022.

    Mιλώντας τέλος για το επίδομα προσωπικής διαφοράς ο κ. Τσάπαλος τόνισε ότι είναι ένα κλιμακούμενο επίδομα 200 ως 300 ευρώ το οποίο θα το λάβουν μόνο όσοι έχουν προσωπική διαφορά. Και όπως είπε το σύνολο των δικαιούχων 1.112.000.

    ΠΗΓΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ (ΟΤ)

    ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΦΚΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΔημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Πρόσκληση
    Next Article Τέμπη: Τα μοιραία λάθη , οι διαχρονικές παθογένειες και το αναπάντητο ερώτημα για την έκρηξη 

    Σχετικές αναρτήσεις

    Τέλος στο υπαίθριο ψήσιμο στα πανηγύρια – Μόνο με catering οι εκδηλώσεις

    Σάββατο, 10 Μαΐου 2025 8:30 ΠΜ

    Επίδομα Παιδιού: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα στις 30 Απριλίου

    Παρασκευή, 25 Απριλίου 2025 3:04 ΜΜ

    Κ. Μητσοτάκης: Οι εκπαιδευτικοί που αρνούνται επί της αρχής να αξιολογηθούν, δεν πρέπει να έχουν θέση στο δημόσιο σύστημα

    Παρασκευή, 25 Απριλίου 2025 1:17 ΜΜ



    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2025 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.