Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Ανακαινίζονται τα ΚΕΠ του Δήμου Αλεξάνδρειας – Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο

    Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2025 5:10 ΜΜ

    Απανωτές έφοδοι της ΕΛΑΣ σε καταυλισμούς Ρομά σε Μενίδι και Λιόσια: Ναρκωτικά, ρόπαλα και ρευματοκλοπές – 8 συλλήψεις

    Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2025 5:06 ΜΜ

    Η Πέγκυ Ζήνα Live στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2025

    Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2025 12:29 ΜΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Ανακαινίζονται τα ΚΕΠ του Δήμου Αλεξάνδρειας – Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο
    • Απανωτές έφοδοι της ΕΛΑΣ σε καταυλισμούς Ρομά σε Μενίδι και Λιόσια: Ναρκωτικά, ρόπαλα και ρευματοκλοπές – 8 συλλήψεις
    • Η Πέγκυ Ζήνα Live στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2025
    • Το Pi-Ke-Fi σας ταξιδεύει σε μαγικούς προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδος για την 28η Οκτωβρίου
    • Από 1 Σεπτεμβρίου ξεκινά τη λειτουργία του “Το Παιδιατρείο μας” του Νίκου Γκιουρτζή και της Παναγιώτας Μίχου
    • Το νέο εγχείρημα του Φροντιστηρίου «Πράξις» για τους μικρούς μας φίλους!
    • Η επιστροφή μιας παράδοσης: Τα αναψυκτικά Καλότση ξανά στην αγορά
    • Κριτική Σιδηρόπουλου για τις αναπλάσεις
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Πέμπτη, 21 Αυγούστου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΑΠΟΨΕΙΣ»Συρμούλα Τζήμα: Βήματα στο σήμερα – όραμα για το σχολείο του αύριο

    Συρμούλα Τζήμα: Βήματα στο σήμερα – όραμα για το σχολείο του αύριο

    ΑΠΟΨΕΙΣ Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 4:16 ΜΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου υποδεχτήκαμε στη Βέροια τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο συγκρότημα του 6ου δημοτικού σχολείου Βέροιας το οποίο εντάχθηκε σε πρόγραμμα Ενεργειακής Αναβάθμισης χρηματοδοτούμενο από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» με σκοπό την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και την αξιοποίηση ανανεώσιμων μορφών ενέργειας σε δημόσια κτίρια και δημόσιες υποδομές. Στο σχολείο διενεργήθηκαν μία σειρά από ενέργειες όπως τοποθέτηση θερμομόνωσης, αντικατάσταση κουφωμάτων, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης , αντικατάσταση φωτιστικών και τοποθέτηση φωτοβολταϊκών. Στην ίδια λογική παρόμοια έργα ενεργειακής αναβάθμισής πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Βέροιας. Στο προσεχές διάστημα μάλιστα πρόκειται να υλοποιηθεί έργο εγκεκριμένο στα πλαίσια του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και θα αφορά στην βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στο ειδικό ΤΕΕ Βέροιας.

    Στην ίδια θετική κατεύθυνση της βελτίωσης σχολικών συγκροτημάτων εντάσσονται έργα όπως η βιοκλιματική αναβάθμιση σχολικών αυλών τις οποίες απολαμβάνουν πλέον οι μαθητές στα 5ο,8ο και 12ο δημοτικά σχολεία και στο 2ο γυμνάσιο Βέροιας. Οι επεμβάσεις περιλάμβαναν αθλητικά δάπεδα, νησίδες πρασίνου, νέα καθιστικά, επένδυση κερκίδων με συνθετικό ξύλο, αντικατάσταση μπασκετών και όλα τα ανωτέρω σε συνδυασμό με την κυκλοφοριακή ρύθμιση, την ανάπλαση των πεζοδρομίων μπροστά και απέναντι από τις εισόδους των παραπάνω σχολείων και τη δημιουργία νησίδων πρασίνου, έργα που χρηματοδοτούνται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία»-ΕΣΠΑ για την προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων.

    Τα παραπάνω έργα όμως θα πρέπει να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης αλλά και προβληματισμού. Η τοπική αυτοδιοίκηση αναγνωρίζοντας την υψηλή προτεραιότητα των σχολείων, οφείλει και προσπαθεί ώστε όλο και περισσότερα σχολεία να εντάσσονται σε παρόμοια προγράμματα. Το επιθυμητό είναι να φτάσουμε στο σημείο τα χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και οι ίδιοι πόροι να καλύψουν κάποια στιγμή το σύνολο των αναγκών των σχολείων. Ως γνωστόν, προς το παρόν, τα προγράμματα και οι χρηματοδοτήσεις αφορούν όλους τους δήμους της χώρας και συνεπώς επιλέγονται κάποια σχολεία κάθε φορά. Είναι γνωστό ότι πολλά σχολεία στεγάζονται σε παλαιά κτήρια, πολλά επίσης σε χωριά και ορεινούς όγκους και συνιστούν σίγουρα προτεραιότητα. Από την άλλη, πολιτεία και δήμοι αναγνωρίζοντας την υπέρτατη αξία της παιδείας και σεβόμενοι το ασίγαστο πάθος των γονέων και τον αγώνα των εκπαιδευτικών οφείλουν και πρέπει να οραματίζονται όλοι μαζί το σχολείο του μέλλοντος, το σχολείο της επόμενης εικοσαετίας. Ένα σχολείο με αίγλη, με καλά αμειβόμενους εκπαιδευτικούς, συνεχώς επιμορφούμενους για τις νέες εξελίξεις, ανοικτό στην κοινωνία, φιλικό στον μαθητή, με σύγχρονα εποπτικά μέσα, αίθουσες ειδικά εξοπλισμένες, εργαστήρια, αναγνωστήρια, σχολικές βιβλιοθήκες, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, χώρους εστίασης και φυσικά γυμναστήρια. Σίγουρα τα πολυδύναμα σχολεία που συναντά κανείς σε άλλες σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες συνδυάζουν τα ανωτέρω χαρακτηριστικά και ίσως να απέχουμε πολύ ακόμη, ωστόσο οφείλουμε και πρέπει να χαράσσουμε μακρόπνοο στρατηγικό σχεδιασμό γύρω από την παιδεία και τις υποδομές της. Το οφείλουμε στην νέα γενιά που αποτελεί και το μέλλον μας.

    Συρμούλα Τζήμα
    Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας Φύλων Δήμου Βέροιας
    Δικηγόρος-Εκπαιδευτικός

    #pgnews #ΑΠΟΨΕΙΣ

     

    ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑ ΣΥΡΜΟΥΛΑ ΤΖΗΜΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΣτη Βουλή το θέμα της τοποθέτησης 70 ανεμογεννητριών στο Βέρμιο σε υψόμετρο 1.700-2.065 μέτρων
    Next Article Ποιες περιοχές της Αλεξάνδρειας δεν θα έχουν νερό αύριο Τρίτη 22.2.-2022

    Σχετικές αναρτήσεις

    Ανακαινίζονται τα ΚΕΠ του Δήμου Αλεξάνδρειας – Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο

    Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2025 5:10 ΜΜ

    Η Πέγκυ Ζήνα Live στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2025

    Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2025 12:29 ΜΜ

    Το Pi-Ke-Fi σας ταξιδεύει σε μαγικούς προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδος για την 28η Οκτωβρίου

    Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2025 12:26 ΜΜ



    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2025 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.