Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης στο Γηροκομείο Βέροιας

    Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2026 7:49 ΜΜ

    Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης Κεραμικής στη Νάουσα

    Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2026 11:23 ΠΜ

    Τιμές καυσίμων-”Φλερτάρει” με τα 2,20 ευρώ η βενζίνη στην Αττική

    Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2026 10:54 ΠΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης στο Γηροκομείο Βέροιας
    • Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης Κεραμικής στη Νάουσα
    • Τιμές καυσίμων-”Φλερτάρει” με τα 2,20 ευρώ η βενζίνη στην Αττική
    • Με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης Ντεκουπάζ- Mixed Media στη Νάουσα
    • Επίδομα γέννησης:Αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τις πολύτεκνες οικογένειες
    • 14-18 Σεπτεμβρίου:Πρόγραμμα κίνησης συνεργείων Προγράμματος Αστικής Επίγειας Καταπολέμησης Κουνουπιών
    • Πρόγραμμα επεμβάσεων για καταπολέμηση κουνουπιών στον Δήμο Βεροίας
    • Ψεκασμός ακμαιοκτονίας κουνουπιών (ULV) εντός του οικισμού της Δ/Κ Ξεχασμένης το βράδυ της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΤΟΠΙΚΑ»ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»Σύσκεψη για το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

    Σύσκεψη για το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023 8:36 ΠΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών και η πορεία υλοποίησής του κατά τη φετινή χρονιά βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

    Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και στην οποία προήδρευσε η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα Δερμεντζοπούλου, συμμετείχαν Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Δήμων, καθώς και επιστημονικό προσωπικό της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υπηρεσιακοί παράγοντες.
    Κατά την τοποθέτησή της η κ. Δερμεντζοπούλου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το οποίο βρίσκεται αυτή την περίοδο σε πλήρη εξέλιξη με επίγειες και εναέριες ψεκαστικές δράσεις. Κατά την τοποθέτησή της η Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε την ανάγκη συνέχισης της αγαστής συνεργασίας με τους δήμους της ευρύτερης περιοχής προκειμένου η όχληση από τα κουνούπια, αλλά και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τη μετάδοση ασθενειών μέσω αυτών να περιοριστούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Επίσης παρουσίασε τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η Περιφέρεια και τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν και από τους δήμους για την αντιμετώπιση της όχλησης και του επιδημιολογικού κινδύνου ασθενειών που μεταδίδονται μέσω των κουνουπιών.

    Η Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε επίσης την ανάγκη προάσπισης της Δημόσιας Υγείας και της προστασίας των πολιτών, ενώ διαχώρισε τους βασικούς άξονες στους οποίους θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν οι Δήμοι στο πλαίσιο της συναρμοδιότητας που έχουν στην καταπολέμηση των κουνουπιών, όπως άλλωστε προκύπτει και από την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

    Ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους των δήμων να εστιάσουν τις δράσεις τους στην εξυγίανση του περιβάλλοντος, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, καθώς και στην εντατικοποίηση ψεκαστικών δράσεων σε χώρους συνάθροισης των πολιτών σε ημέρες που οι συναθροίσεις είναι εντονότερες.

    Οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι των Δήμων, αφού παρουσίασαν συνοπτικά τα έργα καταπολέμησης κουνουπιών που ήδη πραγματοποιούνται στο Δήμο τους, επιβεβαίωσαν την πολύ καλή συνεργασία που ήδη έχουν με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο θέμα αυτό, ενώ τόνισαν την ανάγκη συνέχισης αυτής της σύμπραξης με όσο το δυνατόν πιο εμφατικό τρόπο, προκειμένου το έργο καταπολέμησης κουνουπιών στην ευρύτερη περιοχή να καταστεί αποτελεσματικό στο βέλτιστο δυνατό βαθμό.

    Σε δηλώσεις της η κ. Δερμεντζοπούλου τόνισε ότι «το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών ξεκίνησε και φέτος έγκαιρα σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και εξελίσσεται σε όλες τις περιφερειακές ενότητες με σημαντικά αποτελέσματα. Στηρίζουμε πολλά στην αγαστή συνεργασία με τους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας και η σύσκεψη αυτή είχε ως στόχο τη βελτιστοποίηση του φετινού προγράμματος. Με απώτερο στόχο την προάσπιση της υγείας των πολιτών».

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΘεσσαλονίκη: Άφησε το 1 έτους παιδί της μόνο του στο σπίτι – Συνελήφθη 37χρονη για έκθεση ανηλίκου
    Next Article Βέροια: Ο Γιώργος Μαργαρίτης στην εκδήλωση-αφιέρωμα στον Ημαθιώτη επαγγελματία οδηγό

    Σχετικές αναρτήσεις

    Τη ζωή της έχασε 79χρονη λουόμενη σε παραλία της Πιερίας

    Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2026 10:06 ΠΜ

    Α. Αηδονά:<<Με συνέπεια στο πλευρό της οικογένειας και των παιδιών>>

    Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2026 11:39 ΠΜ

    Μετρό Θεσσαλονίκης:Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν 2,5 ώρες νωρίτερα μέχρι την Πέμπτη λόγω έργων

    Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2026 10:19 ΠΜ



    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΜΕΤΟΧΟΙ: ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2026 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.