Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Κλειστό το Κολυμβητήριο Αλεξάνδρειας το πρωί της Δευτέρας 27 Ιουλίου

    Σάββατο, 25 Ιουλίου 2026 4:09 ΜΜ

    Φροντιστήριο Δημόκριτος: Οι επιτυχόντες στις Πανελλαδικές εξετάσεις

    Σάββατο, 25 Ιουλίου 2026 4:05 ΜΜ

    Οι Haters της διπλανής πόρτας

    Σάββατο, 25 Ιουλίου 2026 2:25 ΜΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Κλειστό το Κολυμβητήριο Αλεξάνδρειας το πρωί της Δευτέρας 27 Ιουλίου
    • Φροντιστήριο Δημόκριτος: Οι επιτυχόντες στις Πανελλαδικές εξετάσεις
    • Οι Haters της διπλανής πόρτας
    • Η ΕΙΕΤ στην πρώτη Περιφερειακή Διαβούλευση για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων
    • ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας: Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων
    • Νέο πρόγραμμα λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αλεξάνδρειας με τμήματα Ανηλίκων και Ενηλίκων
    • Erudivo: Οι επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις
    • Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Κυριακή, 26 Ιουλίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΕΛΛΑΔΑ»Τι αλλάζει στο gov.gr – Μητσοτάκης: Πίσω από μία ταλαιπωρία πολίτη ίσως κρύβεται εστία διαφθοράς, αυτό με την τεχνολογία αλλάζει

    Τι αλλάζει στο gov.gr – Μητσοτάκης: Πίσω από μία ταλαιπωρία πολίτη ίσως κρύβεται εστία διαφθοράς, αυτό με την τεχνολογία αλλάζει

    ΕΛΛΑΔΑ Τρίτη, 9 Ιουνίου 2026 1:06 ΜΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
    «Η τεχνολογία είναι ευκαιρία η Ελλάδα όχι να φτάσει την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά να πρωταγωνιστήσει», είπε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης
    Στο γεγονός ότι η τεχνολογία μπορεί να αντιμετωπίσει τις εστίες διαφθοράς που βρίσκονται πίσω από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ειδική επετειακή εκδήλωση που διοργανώνει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης για τα 6 χρόνια του gov.gr όπου έγινε ενημέρωση για το CRM που είναι το επόμενο βήμα στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

    Παρουσιάστηκε η εξέλιξη του gov.gr για αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση του πολίτη και των επιχειρήσεων. Στην εκδήλωση τονίστηκε ότι πρώτη φορά έχει προσωποποιημένη πληροφόρηση με τα ραντεβού του και τις υπηρεσίες που συχνά επισκέπτεται, όπως σε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικών αγορών.

    Ο πολίτης έχει ενιαία πολυκαναλική εξυπηρέτηση, είτε απευθύνεται σε ΚΕΠ, είτε στο GOV, είτε τηλεφωνικά, είτε με Chatbot. Στο μέλλον θα γίνεται και εξυπηρέτηση με αναγνώριση φωνής. Επίσης, μέσα από το CRM θα τρέχουν καμπάνιες, όπως αυτή του Youth.gr.

    «Αποδείξαμε ότι με την χρήση της τεχνολογίας το κράτος μπορέσει να αλλάξει ουσιαστικά», ανέφερε ο πρωθυπουργός και μίλησε για μία τεχνολογία που εξυπηρετεί τον πολίτη.

    «Η τεχνολογία έτσι όπως εφαρμόζεται έχει ιδεολογικό πρόσωπο, αντιμετωπίζει ισότιμα τους πολίτες, επιτρέπει στους πολίτες απομονωνόμενων περιοχών να εξυπηρετούνται από το κράτος», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

    «Πίσω από κάθε ταλαιπωρία του πολίτη μπορεί να κρύβεται μια εστία διαφθοράς. Όσο το κράτος γίνεται ταυτόχρονα πιο απρόσωπο και πιο φιλικό, αυτό αλλάζει. Η τεχνολογία όπως εφαρμόζεται έχει ιδεολογικό πρόσημο. Δίνει ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες. Η τεχνολογία είναι ευκαιρία η Ελλάδα όχι να φτάσει την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά να πρωταγωνιστήσει. Το αποδείξαμε, για παράδειγμα με το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην περίοδο της πανδημίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

    «Δεν θα τα είχαμε καταφέρει χωρίς αυτό το υπουργείο και χωρίς την καλλιέργεια κουλτούρας συνεργασίας με τα υπόλοιπα υπουργεία», τόνισε.

    Ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας την εκτίμηση του chatgpt που έγινε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και ανέφερε ότι οι εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν το 2027, απάντησε: «σωστά απάντησε το chatgpt ως προς τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

    Η εκδήλωση, η οποία έφερε τον τίτλο «6 χρόνια gov.gr: Κλικ και έγινε!», φιλοξενήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Εκεί παρουσιάστηκαν τα επιτεύγματα της ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία έχει αλλάξει ριζικά την καθημερινότητα και την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και τα επόμενα βήματα που σχεδιάζονται με την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών και των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στο κράτος.

    Παπαστεργίου: Το Gov.gr είναι η απόδειξη ότι το κράτος μπορεί να αλλάξει

    Το αποτύπωμα των έξι χρόνων λειτουργίας του Gov.gr, αλλά και τα επόμενα βήματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά την εκδήλωση.

    Ο υπουργός τόνισε ότι η επιτυχία του Gov.gr δεν αποτυπώνεται μόνο στους αριθμούς, αλλά κυρίως στην αλλαγή που έχει επιφέρει στην καθημερινότητα πολιτών και δημοσίων υπαλλήλων.

    «Αυτό που μόλις είδαμε είναι τα αποτελέσματα για τα έξι πρώτα χρόνια λειτουργίας. Πολίτες που έχουν κερδίσει το δικαίωμα να μην πηγαίνουν σε μια δημόσια υπηρεσία, αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν τη δουλειά τους με λιγότερη πίεση και περισσότερη ασφάλεια. Όλοι μαζί προχωρούν σε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με το κράτος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Όπως σημείωσε, το Gov.gr ξεκίνησε ως «μια μεγάλη μεταρρύθμιση εμπιστοσύνης» και πλέον αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να εξελίσσεται και να γίνεται πιο αποτελεσματικό.

    «Σήμερα είναι η απόδειξη ότι το κράτος μπορεί να αλλάξει, να εξελίσσεται, να σέβεται τον χρόνο του πολίτη, να γίνεται πιο ψηφιακό και πιο αποτελεσματικό. Ο πολίτης δεν χρειάζεται πλέον να γνωρίζει πού βρίσκεται μια δημόσια υπηρεσία, αν το πρωτόκολλο είναι στον πρώτο όροφο ή στο ισόγειο, ούτε αν έχει υπογράψει ο διευθυντής. Απλώς γνωρίζει ότι η υπηρεσία είναι εκεί και λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα».

    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous Article«Ελαιοκομικός Τομέας: Προβλήματα και Προοπτικές»: Το αναλυτικό πρόγραμμα του διεθνούς συνεδρίου
    Next Article Συνταγματική αναθεώρηση: Σήμερα η πρώτη «μάχη» στην Ολομέλεια

    Σχετικές αναρτήσεις

    Η ΕΙΕΤ στην πρώτη Περιφερειακή Διαβούλευση για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων

    Σάββατο, 25 Ιουλίου 2026 11:04 ΠΜ

    Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

    Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2026 11:06 ΠΜ

    Χανιά:Δίωξη για δωροδοκία στον ιατροδικαστή για αλλοίωση αποτελεσμάτων σε υποθέσεις ναρκωτικών

    Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2026 11:02 ΠΜ



    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΜΕΤΟΧΟΙ: ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2026 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.