Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Σύσκεψη της Επιτροπής Βιομηχανικού Ροδάκινου και Αχλαδιού της ΕΘΕΑΣ – Στο επίκεντρο οι ζημιές από τον παγετό και οι τιμές

    Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2025 10:53 ΠΜ

    Τα αδέρφια Διονυσίου ενώνουν τις φωνές τους για τα “Παιδιά της Άνοιξης”. Συναυλία στην Πατρίδα

    Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2025 9:06 ΜΜ

    Συμμετοχή του “Εν Σώματι Υγιεί” στο ΒΙΚΟΣ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρα Κολύμβησης 2025

    Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2025 6:39 ΜΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Σύσκεψη της Επιτροπής Βιομηχανικού Ροδάκινου και Αχλαδιού της ΕΘΕΑΣ – Στο επίκεντρο οι ζημιές από τον παγετό και οι τιμές
    • Τα αδέρφια Διονυσίου ενώνουν τις φωνές τους για τα “Παιδιά της Άνοιξης”. Συναυλία στην Πατρίδα
    • Συμμετοχή του “Εν Σώματι Υγιεί” στο ΒΙΚΟΣ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρα Κολύμβησης 2025
    • ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη Μ. Χριστοδουλάκη στην Ημαθία για τη μείζονα σημασία του Νερού
    • Έως την Τρίτη 8 Ιουλίου οι ηλεκτρονικές εγγραφές στο ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας
    • Ευχαριστήριο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημ. Αλεξάνδρειας για τη δράση συλλογής καπακιών
    • Νέα παρέμβαση στο Ανάκτορο των Αιγών πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του ΕΣΠΑ
    • Θέσεις εργασίας Οικονομολόγων και Λογιστών στην ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Παρασκευή, 4 Ιουλίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΤΟΠΙΚΑ»ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας στην 1η Συνάντηση Ολομέλειας του έργου “ONCODIR”

    Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας στην 1η Συνάντηση Ολομέλειας του έργου “ONCODIR”

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 12:54 ΜΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Στην 1η Συνάντηση Ολομέλειας (1st Plenary Meeting) του έργου “ONCODIR”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πλαίσιο Horizon Europe 2021-2027, συμμετείχε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

    Η 1η Συνάντηση Ολομέλειας του έργου “ONCODIR” πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία τον περασμένο Ιανουάριο, υπό τη διοργάνωση της εταιρείας “Catalink Limited”, που ανήκει στους εταίρους του έργου. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του εταιρικού σχήματος του έργου  “ONCODIR”  μεταξύ των οποίων είναι και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι επικεφαλής εταίρος του έργου είναι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και συγκεκριμένα το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

    Το έργο“ONCODIR” εστιάζει στην εφαρμογή και την αναβάθμιση των βασισμένων σε στοιχεία πρωτογενών παρεμβάσεων πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου, σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

    Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “ONCODIR”, θα δημιουργηθεί μία πλατφόρμα, στην οποία θα ενσωματωθούν όλοι οι μηχανισμοί πρόβλεψης και πρόληψης. Τις καινοτόμες δυνατότητες της θα μπορούν να αξιοποιήσουν όλοι οι τελικοί χρήστες. Μέσω αυτής της πλατφόρμας, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τα αποτελέσματα του έργου και για το πώς αυτά μπορούν να τους βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου. Ειδικότερα, η πλατφόρμα θα παρέχει στους ενδιαφερόμενους -κλινικούς εμπειρογνώμονες, υπεύθυνους φορείς χάραξης πολιτικής, πολίτες/ασθενείς- τα κατάλληλα εργαλεία που αποκαλύπτουν τους κρυφούς παράγοντες που σχετίζονται με διάφορα “εμπόδια”, όπως η γεωγραφική περιοχή όπου κατοικούν, οι δραστηριότητες που έχουν, οι τροφές που καταναλώνουν και θα τους επιτρέπει να κατανοήσουν καλύτερα την κατάσταση της υγείας τους και το πώς θα μπορούσαν ενδεχομένως να τη βελτιώσουν.

    Κατά τη διάρκεια της 1ης Συνάντησης Ολομέλειας των  εταίρων του έργου “ONCODIR” οι εκπρόσωποι των εταίρων είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν χρήσιμες ιδέες, απόψεις, γνώσεις και εμπειρίες, με επίκεντρο τα πακέτα εργασίας και τα παραδοτέα του έργου. Ακόμη, παρουσιάστηκε η πρόοδος του έργου κατά τους πρώτους μήνες υλοποίησής του καθώς και η μέχρι τώρα πορεία της δημιουργίας της βασικής πλατφόρμας του έργου. Επίσης, παρουσιάστηκαν τα βασικά εργαλεία που θα υποστηρίξουν την πλατφόρμα και θα αναπτυχθούν από τους εταίρους καθώς και το σύνολο των δεδομένων που έχουν συλλεχθεί για το σκοπό αυτό. Τέλος,  συζητήθηκαν αναλυτικά τα επόμενα βήματα με στόχο  την εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των εταίρων.

    ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous Article«Επιδημία» SMS απάτης: Πώς αρπάζουν προσωπικά δεδομένα και κωδικούς -Το νέο κόλπο με τους επαληθευτές τραπεζών
    Next Article Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας: Σε ποια περιοχή θα γίνει διακοπή νερού αύριο 21/03

    Σχετικές αναρτήσεις

    Νέα παρέμβαση στο Ανάκτορο των Αιγών πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του ΕΣΠΑ

    Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2025 12:06 ΜΜ

    Βέροια: Δύο διαδοχικές τοπικές εκδηλώσεις με τίτλο ”Μαγειρεύουμε στις Ρίζες μας”

    Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2025 10:15 ΠΜ

    Η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά παρουσίασε τις δυο νέες δράσεις ενίσχυσης επιχειρηματικότητας με πόρους του ΕΣΠΑ στη Βέροια

    Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2025 1:37 ΜΜ



    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2025 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.