OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία προβολή της Ημαθίας στην Κυπριακή τουριστική αγορά

    Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 12:06 ΜΜ

    Αλεξάνδρεια: Μεγάλη Αστυνομική επιχείρηση και σύλληψη 5 ατόμων

    Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 10:07 ΠΜ

    Διακοπή νερού στην Κυψέλη λόγω αποκατάστασης βλάβης

    Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 9:52 ΠΜ
    Facebook Twitter Instagram
    ΡΟΗ
    • Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία προβολή της Ημαθίας στην Κυπριακή τουριστική αγορά
    • Αλεξάνδρεια: Μεγάλη Αστυνομική επιχείρηση και σύλληψη 5 ατόμων
    • Διακοπή νερού στην Κυψέλη λόγω αποκατάστασης βλάβης
    • Θεόφιλος Τεληγιαννίδης: Στο αγώνα για μια Ημαθία των ίσων ευκαιριών εργασίας, της επιχειρηματικότητας και της καλύτερης ποιότητας ζωής
    • 1 Νοεμβρίου οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας
    • Την Κυριακή η κεντρική ομιλία της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξάνδρειας
    • Αθανάσιος Παντόπουλος: Ευχές για τη Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
    • Δυναμική τουριστική προβολή της Ημαθίας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook Twitter Instagram
    Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Αρχική»ΕΛΛΑΔΑ»Τον πρόεδρό της εκλέγει σήμερα η νέα Βουλή

    Τον πρόεδρό της εκλέγει σήμερα η νέα Βουλή

    ΕΛΛΑΔΑ Τρίτη, 4 Ιουλίου 2023 8:41 ΠΜBy Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    Κοινοποίηση
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Με μοναδικό αντικείμενο την εκλογή του προέδρου του Σώματος, συνεδριάζει στις 12:00 η νέα Βουλή. Της συνεδρίασης θα προεδρεύσει ο προσωρινός Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος και θα ανακοινώσει τις επιστολές των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων σχετικά με τα πρόσωπα που προτείνουν για νέο πρόεδρο της Βουλής καθώς υποβολή υποψηφιότητας από υποψήφιο, δεν είναι παραδεκτή.

    Ο αρχηγός της ΝΔ και πρόεδρος του πρώτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του στην Βουλή, έχει γνωστοποιήσει ότι προτείνει για την θέση τον νυν πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

    Ο νέος πρόεδρος της Βουλής θα εκλεγεί με ονομαστική ψηφοφορία και απαιτείται να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Αν δεν συγκεντρωθούν οι 151 θετικές ψήφοι, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται και εκλέγεται αυτός που έλαβε τις περισσότερες ψήφους.

    Ο κ. Κακλαμάνης θα αναγγείλει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και θα καλέσει τον νέο πρόεδρο της Βουλής να καταλάβει αμέσως την έδρα, από την οποία αναμένεται να εκφωνήσει λόγο προς τους «300».

    Εκλογή προεδρείου Βουλής

    Λίγη ώρα μετά, η Ολομέλεια της Βουλής θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να εκλέξει τους αντιπροέδρους, τους κοσμήτορες και τους γραμματείς του Σώματος, σύμφωνα με τις προτάσεις των Κοινοβουλευτικών τους Ομάδων.

    Σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις του Κανονισμού της Βουλής (άρθρο 6) ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος αντιπρόεδρος, δύο κοσμήτορες και τέσσερις γραμματείς προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο τέταρτος αντιπρόεδρος, ένας κοσμήτορας και ένας γραμματέας προέρχονται από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο πέμπτος αντιπρόεδρος και ένας γραμματέας προέρχονται από την τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες είναι περισσότερες από τρεις, εκλέγεται ένας αντιπρόεδρος για κάθε επιπλέον Κοινοβουλευτική Ομάδα.

    Σημειώνεται ότι η εκλογή τους γίνεται με τις προβλεπόμενες από το άρθρο 67 του Συντάγματος προϋποθέσεις και πλειοψηφίες. Συγκεκριμένα, η Βουλή «δεν μπορεί να αποφασίσει χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, που όμως ποτέ δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το ένα τέταρτο του όλου αριθμού των βουλευτών» δηλαδή, δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 75 βουλευτές.

    Περίπτωση μη εκλογής προτεινόμενου αντιπροέδρου καταγράφηκε στις 4/10/2015 όταν ο προτεινόμενος από τη Χρυσή Αυγή βουλευτής Ιωάννης Αϊβατίδης, δεν εκλέχθηκε διότι δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη, κατά το άρθρο 67 του Συντάγματος και το άρθρο 8 παράγραφος 2 του Κανονισμού της Βουλής, πλειοψηφία. Για το αξίωμα του Ε΄ αντιπροέδρου ο κ. Ιωάννης Αϊβατίδης είχε λάβει 59 ψήφους, 186 λευκά και 49 άκυρα.

     

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

    ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ
    Κοινοποίηση Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Προηγούμενο άρθρο Δημιουργείται συσκευή για διάγνωση του εμφράγματος με τη χρήση νανοσωματιδίων
    Επόμενο άρθρο Θεσσαλονίκη: “Πιάστηκε στα πράσα” με 1.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα σε αποθήκη των ΚΤΕΛ

    Σχετικές αναρτήσεις

    Nέες ταυτότητες: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Αναλυτικά η διαδικασία

    Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 8:22 ΠΜ

    Στις Βρυξέλλες ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης για τον πολυετή προγραμματισμό της EUROPOL

    Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 6:29 ΜΜ

    ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: Τα αποτελέσματα των εκλογών για νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

    Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023 11:23 ΜΜ

     



    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Facebook Twitter Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2023 opolitis.gr

    Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για να αναζητήσετε .πατήστε Esc να ακυρώσω