Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Η αρχή μιας νέας πολιτικής “σχέσης”: Πρώτη αντιπαράθεση Γκυρίνη – Δελιόπουλου σε ήπιους τόνους αλλά με σαφείς αιχμές

    Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2025 6:29 ΜΜ

    Ανησυχία για την ασφάλεια οδηγών και πεζών στο έργο του Φυσικού Αερίου εξέφρασε ο Ηλίας Ιακωβίδης

    Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2025 4:38 ΜΜ

    1ο Φεστιβάλ Κυκλοφοριακής Αγωγής, Όδικής ασφάλειας και Εθελοντισμού στη Βέροια 

    Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2025 3:38 ΜΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Η αρχή μιας νέας πολιτικής “σχέσης”: Πρώτη αντιπαράθεση Γκυρίνη – Δελιόπουλου σε ήπιους τόνους αλλά με σαφείς αιχμές
    • Ανησυχία για την ασφάλεια οδηγών και πεζών στο έργο του Φυσικού Αερίου εξέφρασε ο Ηλίας Ιακωβίδης
    • 1ο Φεστιβάλ Κυκλοφοριακής Αγωγής, Όδικής ασφάλειας και Εθελοντισμού στη Βέροια 
    • Πρόγραμμα Εορτασμού της 113ης Επετείου της Απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας, το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025
    • Προκήρυξη θέσεων εργασίας στα “Παιδιά της Άνοιξης”
    • Ενέργειες για την ίδρυση Καλλιτεχνικού σχολείου στη Νάουσα
    • Ο Δήμος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας στην Ευρώπη των Πόλεων
    • Η Αλεξάνδρεια Ημαθίας δημιουργεί το πρώτο Ψηφιακό Αποθετήριο Προφορικών Ιστοριών του Ρουμλουκιού
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΕΛΛΑΔΑ»Φορολογικό νομοσχέδιο: Ποιοι θα κερδίσουν έκπτωση 3% στον φόρο εισοδήματος

    Φορολογικό νομοσχέδιο: Ποιοι θα κερδίσουν έκπτωση 3% στον φόρο εισοδήματος

    ΕΛΛΑΔΑ Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 7:02 ΜΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Έκπτωση φόρου 3% προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο για τους φορολογούμενους που επιλέξουν την εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος.

    Συγκεκριμένα, το φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προσφέρει κίνητρα για την εφάπαξ αποπληρωμή του φόρου θα προκύψει από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων για το έτος χρήσης 2022, έως τις 31 Ιουλίου 2023, αντί σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις.

    Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχη ρύθμιση είχε εφαρμοστεί προσωρινά και το καλοκαίρι του 2021, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούσαν από τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

    Ακόμα πέντε αλλαγές

    Σημειώνεται πως η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή θεωρείται θέμα ημερών και αναμένεται να φέρει σημαντικές αλλαγές σε πρόστιμα, δηλώσεις και ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ προβλέπει την κατάργηση του προστίμου για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις, τη μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, τη νέα ρύθμιση των 36-72 δόσεων για χρέη προς την Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία, την αναβίωση των παλιότερων ρυθμίσεων και τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

    1. Δηλώσεις φορολογίας

    Την κατάργηση του προστίμου των 100 ευρώ για τις εκπρόθεσμες υποβολές δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος προβλέπει το υπουργείο Οικονομικών για τα φυσικά πρόσωπα και εκτιμάται πως θα τεθεί σε εφαρμογή από φέτος για μηδενικές, πιστωτικές και χρεωστικές φορολογικές δηλώσεις στην περίπτωση που ο φόρος εισοδήματος που βεβαιώνεται με την εκπρόθεσμη δήλωση δεν υπερβαίνει τα 100 ευρώ.

    2. Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

    Από την 1η Απριλίου 2023 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

    Με αυτό τον τρόπο οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με το διάστημα που θέλουν να το κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του έτους.

    3. Ρυθμίσεις δόσεων

    Η νέα έκτακτη ρύθμιση οφειλών που ανακοίνωσε πρόσφατα το οικονομικό επιτελείο, αφορά σε όσους την 1η Νοεμβρίου 2021 δεν είχαν ληξιπρόθεσμες ή αρρύθμιστες οφειλές, ενώ ταυτόχρονα κατέβαλαν όλες τις δόσεις των ρυθμίσεων των 120 ή 72 δόσεων, εφόσον είχαν τέτοιες ρυθμίσεις. Υπάγονται οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 1η Νοεμβρίου 2021.

    Στο ίδιο πλαίσιο, αναβιώνουν οι ρυθμίσεις των 72 και 120 δόσεων που χάθηκαν ή κατέστησαν μη εξυπηρετούμενες έως την 1η Φεβρουαρίου 2023. Η αναβίωση των ρυθμίσεων αυτών πραγματοποιείται μέχρι την 31η Ιουλίου του 2023 με την καταβολή 2 δόσεων και με την αναβίωση όλων των ευεργετημάτων των ρυθμίσεων.

    Σημειώνεται πως σχολιάζοντας τις αλλαγές και στις βελτιώσεις που επιφέρει στο φορολογικό πλαίσιο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στην ΕΡΤ ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης τόνισε πως οι φορολογούμενοι που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα νέα προγράμματα τμηματικής εξόφλησης των χρεών κρύβουν τσουχτερά επιτόκια που φθάνουν έως 5,87%.

    4. Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ

    Νέα εξάμηνη παράταση μέχρι το τέλος του 2023 παίρνουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για τις μεταφορές προσώπων, τον καφέ, τα μη αλκοολούχα ποτά, τους κινηματογράφους και τα θέατρα, τα γυμναστήρια, τις σχολές χορού, το τουριστικό πακέτο.

    5. Επιστροφή ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο

    Η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο αφορά όλο το 2023 και πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση 76 εκατομμυρίων ευρώ.

    ΠΗΓΗ: CNN GREECE

    ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΗ 3% ΣΤΟΝ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΑπό τις 22 Μαρτίου η επανεκκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου – Από 1η Απριλίου το «Αθήνα – Θεσσαλονίκη»
    Next Article Θάνος Πλεύρης: Τέλος τα μέτρα για τον Covid- Ποιοι περιορισμοί συνεχίζουν να ισχύουν

    Σχετικές αναρτήσεις

    Σταθερά ή μειωμένα τιμολόγια ρεύματος τον Οκτώβριο για την πλειονότητα των καταναλωτών

    Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2025 12:09 ΜΜ

    Δοκιμαστική ενεργοποίηση σειρήνων συναγερμού την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων-25»

    Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2025 9:33 ΠΜ

    Πετρέλαιο θέρμανσης: Στα περυσινά επίπεδα οι τιμές

    Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2025 12:30 ΜΜ




    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2025 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.