Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Ανακαινίζονται 4 σχολεία της Αλεξάνδρειας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Μ. Γιαννάκου»

    Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2025 11:20 ΠΜ

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ποδηλατοβόλτα στην Αλεξάνδρεια

    Κυριακή, 1 Ιουνίου 2025 1:04 ΜΜ

    Συμμετοχή του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Νομού Ημαθίας ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ με 4 αθλητές στη Διεθνή Ημερίδα Στίβου ΑμεΑ «ΕΛΠΙΔΑ 2025»

    Σάββατο, 31 Μαΐου 2025 5:27 ΜΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Ανακαινίζονται 4 σχολεία της Αλεξάνδρειας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Μ. Γιαννάκου»
    • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ποδηλατοβόλτα στην Αλεξάνδρεια
    • Συμμετοχή του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Νομού Ημαθίας ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ με 4 αθλητές στη Διεθνή Ημερίδα Στίβου ΑμεΑ «ΕΛΠΙΔΑ 2025»
    • Με επιτυχία για άλλη μια φορά η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ της Αλεξάνδρειας
    • “Λευκή Νύχτα” και Cocktail Stories από το Bite Box – Μια καντίνα αλλιώτικη από τις άλλες
    • Ολιγόωρη διακοπή νερού σε όλη την Αλεξάνδρεια την Κυριακή 1 Ιουνίου
    • Εκδηλώσεις πολιτιστικής και παιδαγωγικής δημιουργίας σχολείων της Ημαθίας
    • Πρωταθλητής Ευρώπης στην Πάλη στην άμμο,ο Αλεξανδρινός Άγγελος Αποστολίδης!
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Δευτέρα, 2 Ιουνίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»Κατανάλωση: Στροφή σε τεχνολογικά προηγμένες μεθόδους πληρωμής

    Κατανάλωση: Στροφή σε τεχνολογικά προηγμένες μεθόδους πληρωμής

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 8:51 ΠΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Σε επιθυμία αλλά και ανάγκη των καταναλωτών, αναδεικνύεται η δυνατότητα πληρωμής με σύγχρονες τεχνολογικά μεθόδους, όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα. Η ζήτηση για συνεχή υιοθέτηση των νέων λύσεων βαίνει αυξανόμενη, ακολουθώντας την αντίστοιχη εξέλιξη των τεχνολογικών μέσων και από τους ίδιους τους αγοραστές.

    Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Esker, παρόχου πλατφόρμας cloud και λύσεων με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, στην οποία συμμετείχαν 600 κάτοικοι των ΗΠΑ, το 41% των ερωτηθέντων ανέμενε ότι οι επιχειρήσεις θα υιοθετούσαν τις νέες τεχνολογίες πληρωμών μόλις αυτές αποδειχθούν λειτουργικές και επιλυθούν τυχόν προβλήματα, ενώ ένα άλλο 41% ανέμενε ότι η υιοθέτηση αυτή θα γινόταν εντός του πρώτου έτους από την ευρεία διαθεσιμότητα της τεχνολογίας.

    Κομισιόν: Οι 4 κρίσιμοι τεχνολογικοί τομείς για την ασφάλεια της ΕΕ

    Τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν στο Chain Store Age, επεσήμανα ότι πάνω από το ένα τρίτο (36%) των ερωτηθέντων έδειξαν ενδιαφέρον για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών εντός του πρώτου έτους από τη διαθεσιμότητά τους, όπως οι εφαρμογές πληρωμών peer-to-peer. Για την ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών, μάλιστα, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 44%.

    Έξι στους δέκα (59%) των ερωτηθέντων της Gen Z αποκάλυψαν ότι είχαν επιλέξει να μην αγοράσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία εάν δεν τους προσφερόταν η δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής. Επιπλέον, το 33% των Αμερικανών άλλαξε πάροχο υπηρεσιών λόγω ενοχλητικών ή περίπλοκων διαδικασιών ηλεκτρονικών πληρωμών, ποσοστό που αυξήθηκε σε 54% μεταξύ των ηλικιών 18-24 ετών.

    Peer-to-peer

    Αποτελεί μια δημοφιλήστο εξωτερικό μέθοδο πληρωμών, ακόμη και για τις πιο απλές ενέργειες, από το μοίρασμα του λογαριασμού σε ένα γεύμα μέχρι την πληρωμή λογαριασμών και ενοικίου, εύκολα και ανώδυνα.

    Αυτές οι πληρωμές επιτρέπουν τη μεταφορά χρημάτων μεταξύ δύο μερών χρησιμοποιώντας τους ατομικούς τραπεζικούς λογαριασμούς ή τις πιστωτικές τους κάρτες μέσω μιας διαδικτυακής ή κινητής εφαρμογής. Γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, καθώς όλο και περισσότερες από αυτές τις πλατφόρμες συνεχίζουν να εμφανίζονται. 

    Τι έδειξε η έρευνα

    Το 20% των Αμερικανών εξέφρασε δυσφορία με την αυτόματη πληρωμή, με τους άνδρες να δείχνουν γενικά μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην οικονομική τεχνολογία.
    Ο μέσος Αμερικανός έχει τρεις εφαρμογές πληρωμών peer-to-peer στο τηλέφωνό του, με το PayPal να είναι το πιο δημοφιλές, ακολουθούμενο από το Cash App και το Venmo.

    Περισσότερο από το 60% των ερωτηθέντων θα εξέταζε το ενδεχόμενο να μεταπηδήσει σε μια νέα εφαρμογή peer-to-peer, εάν τα τραπεζικά ιδρύματα με τα οποία συναλλάσσεται, άρχιζαν να δέχονται πληρωμές μέσω της εν λόγω εφαρμογής.

    Και το πιο εντυπωσιακό; Το 58% των ερωτηθέντων είτε δεν έχει γράψει ποτέ επιταγή είτε δεν το έχει κάνει τον τελευταίο χρόνο, γεγονός που υποδηλώνει σημαντική απομάκρυνση από τις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής.

    Η στάση των επιχειρήσεων

    «Αυτή η εξέλιξη των συμπεριφορών πληρωμών B2C είναι ο καταλύτης που οδηγεί στο μετασχηματισμό των τεχνολογιών πληρωμών B2B», δήλωσε ο Steve Smith, COO της Esker στις ΗΠΑ. «Οι προσδοκίες των καταναλωτών για βολικές, αξιόπιστες και άμεσες πληρωμές έχουν ανοίξει το δρόμο για έναν παρόμοιο μετασχηματισμό στις συναλλαγές B2B. Η ζήτηση για απρόσκοπτες εμπειρίες πληρωμών έχει δημιουργήσει ένα κυματιστό αποτέλεσμα στο επιχειρηματικό τοπίο, αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις να επανεξετάσουν τις οικονομικές και τεχνολογικές στρατηγικές τους».

    «Για να παραμείνουν σχετικές σε αυτό το εξελισσόμενο τοπίο, οι επιχειρήσεις πρέπει να υιοθετήσουν τεχνολογίες ηλεκτρονικών πληρωμών που ευθυγραμμίζονται με τις προτιμήσεις των καταναλωτών», δήλωσε ο Smith. «Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν όχι μόνο να βελτιώσουν τις αλληλεπιδράσεις Β2Β, αλλά και να δημιουργήσουν ένα πιο συνδεδεμένο και αποτελεσματικό οικοσύστημα πληρωμών, εξασφαλίζοντας τη θέση τους στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων του κλάδου, ενώ αν δεν προσαρμοστούν, θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση στον ανταγωνισμό. Η ικανοποίηση των προσδοκιών των πελατών για εξορθολογισμένες, διαισθητικές εμπειρίες πληρωμών δεν είναι απλώς μια τάση – είναι μια αναγκαιότητα για βιώσιμη ανάπτυξη και επιτυχία στο σύγχρονο χρηματοπιστωτικό τοπίο».

    ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleEKT: Για πρώτη φορά διατήρησε σταθερά τα επιτόκια μετά από 10 συνεχόμενες αυξήσεις
    Next Article Πρωτοβουλία Μητσοτάκη για αύξηση πόρων σε μεταναστευτικό και φυσικές καταστροφές

    Σχετικές αναρτήσεις

    Επίδομα Παιδιού: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα στις 30 Απριλίου

    Παρασκευή, 25 Απριλίου 2025 3:04 ΜΜ

    Κικίλιας: Ανάσχεση τιμών, ακόμα και μειώσεις, στα ακτοπλοϊκά από την 1η Μαΐου

    Πέμπτη, 24 Απριλίου 2025 10:59 ΠΜ

    Συντάξεις Μαΐου: Στο τέλος της εβδομάδας οι πρώτες καταβολές – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

    Τετάρτη, 23 Απριλίου 2025 8:40 ΠΜ



    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2025 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.