Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

    Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2025 2:27 ΜΜ

    Διακοπές νερού σε Λιανοβέργι, Παλαιοχώρι και Ξεχασμένη αύριο Παρασκευή

    Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2025 2:01 ΜΜ

    ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Ανακοπή υπέστη ο Βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος

    Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2025 1:55 ΜΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο Απόστολος Βεσυρόπουλος
    • Διακοπές νερού σε Λιανοβέργι, Παλαιοχώρι και Ξεχασμένη αύριο Παρασκευή
    • ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Ανακοπή υπέστη ο Βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος
    • Με 14 θέματα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας τη Δευτέρα 25 Αυγούστου
    • Συνεχίζουν τα drones στο Σέλι, αποφάσισε ο Δήμος Βέροιας
    • Ιός Δυτικού Νείλου: Οι δύο πρώτοι θάνατοι στην Ελλάδα – Σε ποιες περιοχές έχουν καταγραφεί κρούσματα
    • Νέοι αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε Τρίκαλα και Κλειδί
    • ΓΑΣ Αλεξάνδρειας: Ο Θωμάς Τούσας νέος head coach στα αγωνιστικά τμήματα
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Πέμπτη, 21 Αυγούστου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»Έρχονται τα δύο «Καλάθια των Χριστουγέννων» για τρόφιμα και παιχνίδια

    Έρχονται τα δύο «Καλάθια των Χριστουγέννων» για τρόφιμα και παιχνίδια

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023 8:30 ΠΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να καθοριστούν και να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες που αφορούν στο «Καλάθι των Χριστουγέννων» το οποίο θα εφαρμοστεί και φέτος στα σούπερ μάρκετ για την περίοδο των γιορτών, από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί για δεύτερη χρονιά και το «Καλάθι του Άη Βασίλη» στα καταστήματα παιχνιδιών.

    Όσον αφορά στο «Καλάθι των Χριστουγέννων», πρόκειται ουσιαστικά για ένα διευρυμένο «Καλάθι του νοικοκυριού» στο οποίο θα περιλαμβάνονται προϊόντα τα οποία γεμίζουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι των καταναλωτών με στόχο σε αυτά να συγκρατηθούν οι τιμές. Στο πλαίσιο αναμένεται να περιέχει τρόφιμα αντίστοιχα με το περσινό χριστουγεννιάτικο «Καλάθι», δηλαδή: γαλοπούλα, μοσχάρι, τσουρέκι, βασιλόπιτα και σοκολάτα.

    Τι θα γίνει με κουραμπιέδες και μελομακάρονα

    Όπως επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ εξετάζεται εάν το φετινό «καλάθι» θα περιλαμβάνει επιπλέον τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά, μελομακάρονα και κουραμπιέδες καθώς και παραπάνω κατηγορίες κρεάτων όπως αρνί και κατσίκι (το χοιρινό ήδη βρίσκεται στο «Καλάθι του νοικοκυριού»).

    Συγκεκριμένα για τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες ο κ. Αναγνωστόπουλος επεσήμανε πως το ζήτημα είναι ότι συνήθως «τα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία είναι οι καλύτερες πηγές για αυτά τα προϊόντα και πολλές φορές μπορούν να πετύχουν και πολύ καλύτερες τιμές». Σχετικά με το ενδεχόμενο να «μπουν» τελικά στο «καλάθι», εξήγησε ότι είναι κάτι που εξετάζεται γιατί «οι ποιότητες είναι πολύ διαφορετικές» προσθέτοντας παράλληλα ότι υπάρχουν «διαφορετικές ποιότητες και διαφορετικά καταστήματα» και από την πλευρά των καταναλωτών «χρειάζεται καλή έρευνα αγοράς» προκειμένου να ψωνίσουν.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του CNN Greece οι τιμές τους στα ζαχαροπλαστεία είναι φέτος μεσοσταθμικά κατά 15% ακριβότερες σε σχέση με πέρσι λόγω των υψηλότερων πρώτων υλών από τις οποίες παρασκευάζονται.

    Και φέτος «Καλάθι του Άη Βασίλη»

    Την περίοδο των γιορτών θα εφαρμοστεί -επίσης για δεύτερη χρονιά- και το «Καλάθι του Άη Βασίλη» στα καταστήματα παιχνιδιών προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές των χριστουγεννιάτικων δώρων για τα παιδιά. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι το υπουργείο Ανάπτυξης είχε διαμορφώσει 10 κατηγορίες από τις οποίες οι επιχειρήσεις έβαζαν στις λίστες τους τουλάχιστον ένα προϊόν και το διέθεταν σε προσιτή τιμή. Οι κατηγορίες ήταν: Επιτραπέζια/Παζλ, Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης), Βρεφικά παιχνίδια, Φιγούρες δράσης, Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας, Οχήματα – Τηλεκατευθυνόμενα, Ηλεκτρονικά παιχνίδια, Αθλητικά παιχνίδια, Λούτρινα, Μουσικά παιχνίδια. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να δημιουργηθεί και φέτος.

    Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι πέραν των μεγάλων αλυσίδων οι οποίες υποχρεωτικά συμμετείχαν στο μέτρο, την περασμένη χρονιά είχαν επίσης λάβει μέρος και πολλές μικρότερες επιχειρήσεις από όλη τη χώρα. Όπως άλλωστε σημείωσε στο CNN Greece o κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών & Αμαξών, πρόκειται για μία πρωτοβουλία η οποία τα προηγούμενα Χριστούγεννα λειτούργησε με θετικά αποτελέσματα για τα συνοικιακά καταστήματα καθώς έτσι τους δίνεται παράλληλα η δυνατότητα να προβάλλουν τα προϊόντα που διαθέτουν σε χαμηλότερες τιμές. Την ίδια στιγμή άλλωστε τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, η αγορά των παιχνιδιών εμφανίζεται πεσμένη, καθώς οι καταναλωτές λόγω των πληθωριστικών πιέσεων δίνουν προτεραιότητα στην κάλυψη των βασικότερων αναγκών της οικογένειάς τους.
    ΚΑΛΑΘΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΑσφαλιστικές: 6 στους 10 χρειάζονται συνταξιοδοτική αποταμίευση – Οι μισοί δεν μπορούν να την πληρώσουν
    Next Article e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ξεκινούν σήμερα οι καταβολές για χιλιάδες δικαιούχους

    Σχετικές αναρτήσεις

    Τράπεζες: Τέλος οι χρεώσεις μέσω ΔΙΑΣ στα ΑΤΜ από 11 Αυγούστου – Δείτε αναλυτικά τι θα ισχύει

    Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2025 4:33 ΜΜ

    ΔΥΠΑ: Απολύτως νόμιμη και διαφανής η προκήρυξη των προγραμμάτων κατάρτισης – 8 αλήθειες για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν

    Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2025 8:14 ΠΜ

    Συνολικά 643.703 ωφελούμενοι από τα προγράμματα της ΔΥΠΑ

    Κυριακή, 22 Ιουνίου 2025 11:15 ΠΜ



    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2025 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.