Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    ΔΕΥΑΑΛ: Διακοπή νερού στο Σταυρό Αλεξάνδρειας

    Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2026 8:06 ΠΜ

    Β. Κωνσταντινόπουλος: «ΜΚΟ: Δωρεές για άρρωστα παιδιά, πολυτελής ζωή για κάποιους!!! Το κράτος πού βρίσκεται;»

    Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2026 5:41 ΜΜ

    Το Ράδιο Avena 97,7 φέρνει στην Αλεξάνδρεια την Ανοιχτή Έκθεση Φοιτητικής Έρευνας και Καινοτομίας

    Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2026 4:29 ΜΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • ΔΕΥΑΑΛ: Διακοπή νερού στο Σταυρό Αλεξάνδρειας
    • Β. Κωνσταντινόπουλος: «ΜΚΟ: Δωρεές για άρρωστα παιδιά, πολυτελής ζωή για κάποιους!!! Το κράτος πού βρίσκεται;»
    • Το Ράδιο Avena 97,7 φέρνει στην Αλεξάνδρεια την Ανοιχτή Έκθεση Φοιτητικής Έρευνας και Καινοτομίας
    • Στην Αλεξάνδρεια και τη Βέροια το Σάββατο η Μιλένα Αποστολάκη
    • Διακοπή νερού στο Βρυσάκι
    • Φροντιστήριο Δημόκριτος: Η Γεωμετρία είναι παντού! Από τις ρόδες του αυτοκινήτου σου μέχρι τους ουρανοξύστες
    • Erudivo: Η ενημέρωση του γονέα, ως πράξη ευθύνης
    • Δωρεά δύο αναπηρικών αμαξιδίων στο Νοσοκομείο Βέροιας από του Προσκόπους
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ»Εορτολόγιο:Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Σεπτεμβρίου

    Εορτολόγιο:Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Σεπτεμβρίου

    ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2026 9:53 ΠΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2026 σήμερα και, σύμφωνα με το εορτολόγιο, γιορτάζουν οι Ίωνας, Ιωνάς, Ίων και Ιωνία. Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά μεταξύ άλλων τη μνήμη του Αγίου Κοδράτου του Αποστόλου και του Προφήτη Ιωνά.

    Σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Κοδράτου του Αποστόλου «ὁ ἐν Μαγνησίᾳ», του Προφήτη Ιωνά, του Οσίου Ιωνά του Σαβαΐτη, του Αγίου Ευσεβίου, των Αγίων Ευσεβίου, Νέσταβου και Ζήνων και των αδελφών Νέστορα και Βούσιρι, του Οσίου Ισαακίου επισκόπου Κύπρου, του Αγίου Πρίσκου, των Αγίων Έξι Μαρτύρων, της Αγίας Βάσσας και του Αγίου Πλάτωνα Αϊβαζίδη.

    Παράλληλα, τιμώνται η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δημητρίου Μητροπολίτη Ροστόφ, η Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Θηρασία και η Απόδοση της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

    Άγιος Κοδράτος: Ο πρώιμος απολογητής του Χριστιανισμού

    Ο Άγιος Κοδράτος θεωρείται μία από τις σημαντικές μορφές των πρώτων χριστιανικών χρόνων και ένας από τους αρχαιότερους γνωστούς απολογητές του Χριστιανισμού. Έζησε στις αρχές του 2ου αιώνα, σε μια περίοδο κατά την οποία οι πρώτες χριστιανικές κοινότητες αντιμετώπιζαν διώξεις και έντονη αμφισβήτηση.

    Έγινε γνωστός κυρίως για την απολογία που συνέταξε και απηύθυνε στον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αδριανό, υπερασπιζόμενος τη χριστιανική πίστη. Από το έργο αυτό έχει διασωθεί μόνο ένα μικρό απόσπασμα, το οποίο θεωρείται ένα από τα παλαιότερα δείγματα της πρώιμης χριστιανικής απολογητικής γραμματείας.

    Η εκκλησιαστική παράδοση συνδέει τον Κοδράτο και με την Εκκλησία της Αθήνας, παρουσιάζοντάς τον ως επίσκοπο της πόλης. Ωστόσο, η ταύτιση του πρώιμου απολογητή με ομώνυμο επίσκοπο Αθηνών δεν θεωρείται ιστορικά απολύτως βέβαιη, καθώς οι αρχαίες πηγές δεν επιτρέπουν ασφαλές συμπέρασμα.

    Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, ο Κοδράτος κήρυξε στην Αθήνα και αργότερα βρέθηκε στη Μαγνησία της Μικράς Ασίας, όπου συνέχισε τη δράση του. Η παράδοση αναφέρει ότι διώχθηκε για τη διδασκαλία του και τελικά μαρτύρησε για την πίστη του.

    Η σημασία του συνδέεται κυρίως με την προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον Χριστιανισμό με επιχειρήματα και δημόσιο λόγο, σε μια εποχή κατά την οποία η νέα θρησκεία δεχόταν έντονες επικρίσεις. Για τον λόγο αυτό συγκαταλέγεται στους πρώτους εκπροσώπους της χριστιανικής απολογητικής παράδοσης, που επιχείρησαν να απαντήσουν στις κατηγορίες εναντίον των πρώτων χριστιανικών κοινοτήτων. Η μνήμη του Αγίου Κοδράτου τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 21 Σεπτεμβρίου.

     

    ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΟ καιρός σε Μακεδονία και Θράκη
    Next Article Πρόγραμμα κίνησης συνεργείων Προγράμματος Αστικής Επίγειας Καταπολέμησης Κουνουπιών για την εβδομάδα 21 έως 25 Σεπτεμβρίου

    Σχετικές αναρτήσεις

    Εορτολόγιο:Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 30 Σεπτεμβρίου

    Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2026 10:08 ΠΜ

    Πότε πληρώνεται η τέταρτη δόση του 2026 για το επίδομα του παιδιού

    Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2026 10:43 ΠΜ

    Εορτολόγιο:Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 29 Σεπτεμβρίου

    Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2026 9:58 ΠΜ



    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΜΕΤΟΧΟΙ: ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2026 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.