Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Συνολικά 643.703 ωφελούμενοι από τα προγράμματα της ΔΥΠΑ

    Κυριακή, 22 Ιουνίου 2025 11:15 ΠΜ

    Με έξι βόμβες bunker-buster «χτύπησαν» οι ΗΠΑ το Φορντό

    Κυριακή, 22 Ιουνίου 2025 10:53 ΠΜ

    Ζωντανή μουσική βραδιά σήμερα Σάββατο στο Bellissimo

    Σάββατο, 21 Ιουνίου 2025 1:24 ΜΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Συνολικά 643.703 ωφελούμενοι από τα προγράμματα της ΔΥΠΑ
    • Με έξι βόμβες bunker-buster «χτύπησαν» οι ΗΠΑ το Φορντό
    • Ζωντανή μουσική βραδιά σήμερα Σάββατο στο Bellissimo
    • Η συνέντευξη του Δημάρχου Αλεξάνδρειας στο ραδιοφωνικό σταθμό Status FM 107,7
    • Η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά παρουσίασε τις δυο νέες δράσεις ενίσχυσης επιχειρηματικότητας με πόρους του ΕΣΠΑ στη Βέροια
    • Καταργούνται τα εκδοτήρια εισιτηρίων στα τρένα – Τέλος και στο Πλατύ μετά από την Αλεξάνδρεια, Βέροια και Νάουσα
    • Καταγγελία Εθελοντών Φιλόζωων για την κατάσταση στα κυνοκομεία του Δήμου Αλεξάνδρειας
    • “Τα Μυστικά του Βάλτου αλλιώς”: Ο Γιάννης Μοσχόπουλος μας πρόσφερε μια ακόμα ψηφίδα της τοπικής μας ιστορίας
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Δευτέρα, 23 Ιουνίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΤΟΠΙΚΑ»ΗΜΑΘΙΑ»Ημαθία – Με κατάνυξη ο εορτασμός στην Παναγία Σουμελά

    Ημαθία – Με κατάνυξη ο εορτασμός στην Παναγία Σουμελά

    ΗΜΑΘΙΑ Τρίτη, 15 Αυγούστου 2023 7:19 ΜΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Με κατάνυξη και τη συμμετοχή πλήθους πιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό γιορτάζεται και φέτος ο Δεκαπενταύγουστος στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 5 τα ξημερώματα με Θεία Λειτουργία στον Μικρό Ιερό Ναό και Θεία Κοινωνία προσκυνητών.

    Ακολούθησαν ο ‘Ορθρος και Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, Παντελεήμονος. Στη συνέχεια, τελέστηκαν η έξοδος των ιερών εικόνων, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

    Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, τη Βουλή ο βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, ενώ μεταξύ άλλων παρέστησαν οι βουλευτές της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

    «Με αίσθημα κατάνυξης βρισκόμαστε εδώ, στην κοιτίδα του ποντιακού ελληνισμού, να τιμήσουμε ευλαβικά αυτή τη μεγάλη μέρα της Ορθοδοξίας. Μια γιορτή που όλοι οι Έλληνες με σεμνότητα γιορτάζουν αλλά και με τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στη Μεγαλόχαρη. Εδώ, από την καρδιά της Μακεδονίας, στέλνουμε ένα μήνυμα ενότητας κι αγάπης στον απανταχού Ελληνισμό. Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες και με την ελπίδα η ευχή της Προσφυγομάνας Παναγίας του τόπου να μας οδηγεί στα δύσκολα μονοπάτια που έχει η χώρα μας, οι Έλληνες, στο δρόμο προς το μέλλον και στο περάσμα στην ιστορία» δήλωσε ο υφυπουργός κ.Σταμενίτης.

    Ο περιφερειάρχης κ.Τζιτζικώστας, δίνοντας τις ευχές του, υπογράμμισε από την πλευρά του: «Η Παναγία Σουμελά δεν είναι κέντρο αναφοράς μόνο της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά όλου του Ποντιακού Ελληνισμού και συνολικά της Ορθοδοξίας. Η σημερινή μέρα γίνεται ακόμη πιο σημαντική εάν αναλογιστεί κανείς ότι 13 χρόνια τώρα χτυπάει η καμπάνα της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα. Εμείς, όλοι μαζί, ενωμένοι στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Όταν ο Ελληνισμός είναι ενωμένος, όταν είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους που θέτουμε, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Δεν έχουμε κανένα εμπόδιο και καμία δυσκολία η οποία να μπορεί να μας κάμψει. Και πετυχαίνουμε πάντα τους στόχους μας».

    Ο κ.Ζέρβας ανέφερε πως «αυτή τη μεγάλη μέρα της Χριστιανοσύνης, εδώ και πολλά χρόνια έρχομαι να προσκυνήσω στην Παναγία Σουμελά. ‘Εχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, αυτόν της μακρόχρονης παράδοσης της Χριστιανοσύνης των Ποντίων σε ένα τόσο πολύτιμο κομμάτι του ελληνισμού που χάθηκε. Σ’ ένα κομμάτι του ελληνισμού που ήρθε κατατρεγμένο και βρίσκεται στη φιλόξενη γη της Μακεδονίας».

    Σε δηλώσεις του για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου ο κ.Γκιουλέκας ευχήθηκε «χρόνια πολλά» προσθέτοντας: «Μεγάλη γιορτή σήμερα, η Παναγιά να σκεπάζει, να φυλάγει και να προστατεύει την πατρίδα μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

    Στο Βέρμιο έδωσαν, επίσης, το «παρών» μέλη χορευτικών συλλόγων τιμώντας την Παναγία των Ποντίων με τις παραδοσιακές τους φορεσιές. Οι πιστοί θα συνεχίσουν το προσκύνημα της εικόνας της Παναγίας Σουμελά, που αποτελεί σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού και των αγίων εικόνων, ενώ στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός μεθέορτος εσπερινός.

    15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΗΜΑΘΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΑνταπάντηση της Δώρας Κουρκουτά στον Παναγιώτη Γκυρίνη
    Next Article Ο Απόστολος Λουκανόπουλος στο συνδυασμό της Δώρας Κουρκουτά

    Σχετικές αναρτήσεις

    Διαφορετικές κουλτούρες στους Χάρτες των Γεύσεων της Μακεδονικής Κουζίνας

    Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2025 9:59 ΠΜ

    Τρεις συλλήψεις για παράνομες ανασκαφές σε αρχαιολογικούς χώρους στην Ημαθία

    Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2025 5:44 ΜΜ

    Επιτυχόντες 9ου Ημαθιώτικου Μαθητικού Διαγωνισμού Β’ Φάσης Δημοτικών – «Στέλιος Μιόγλου»

    Τρίτη, 10 Ιουνίου 2025 7:34 ΜΜ



    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2025 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.