OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Συνάντηση Δ. Κουρκουτά με το τοπικό συμβούλιο Λουτρού

    Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023 1:32 ΜΜ

    Γνωρίζοντας τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας

    Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023 6:58 ΠΜ

    Διακοπή νερού αύριο Τρίτη στο κέντρο της Αλεξάνδρειας – Δείτε πού

    Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023 6:36 ΜΜ
    Facebook Twitter Instagram
    ΡΟΗ
    • Συνάντηση Δ. Κουρκουτά με το τοπικό συμβούλιο Λουτρού
    • Γνωρίζοντας τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας
    • Διακοπή νερού αύριο Τρίτη στο κέντρο της Αλεξάνδρειας – Δείτε πού
    • Βέροια: Μνημόνιο συνεργασίας για μία Κλιματικά ουδέτερη και Έξυπνη Βέροια
    • Βρεφονηπιοκόμος, που έχει ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση, κατηγορείται για κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος άλλων 8 παιδιών
    • Ο Σύλλογος Προσκυνητών Αγίου Όρους Αλεξάνδρειας κόβει την πίτα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου
    • Συμβολική φωταγώγηση του Δημαρχείου Νάουσας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου
    • “Η Ποντικίνα η Πικασίνα”στην Αλεξάνδρεια έσπειρε αισιοδοξία για ένα μέλλον με σεβασμό στη διαφορετικότητα
    Facebook Twitter Instagram
    Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Αρχική»ΤΟΠΙΚΑ»ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ»Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι Αναπλάσεις Πλατειών, Ηλεκτρικό Λεωφορείο και Κοινόχρηστα Ποδήλατα

    Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι Αναπλάσεις Πλατειών, Ηλεκτρικό Λεωφορείο και Κοινόχρηστα Ποδήλατα

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2022 9:26 ΠΜBy Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    Στη φωτογραφία Ηλεκτρικό Λεωφορείο που προμηθεύτηκε ο Δήμος Τρικαίων
    Κοινοποίηση
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Τη Δευτέρα το απόγευμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Κιρκιλιανίδης εξέφρασε ανησυχία για την πορεία του μεγάλου έργου του ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, το οποίο προβλέπει μια σειρά από παρεμβάσεις στην πόλη της Αλεξάνδρειας, οι οποίες αναμένεται να αλλάξουν τη μορφή της.

    Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας απαντώντας στις ανησυχίες του δημοτικού συμβούλου, αναφέρθηκε εκτεταμένα για τα υποέργα του ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ και τη φάση στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή.

    Κατ’αρχάς ο κ. Γκυρινης δήλωσε ότι η διαχειριστική Αρχή που έχει υπό την εποπτεία της δεκάδες παρόμοια έργα ανά την ελλάδα, συγχαίρει τον δήμο Αλεξάνδρειας για την πορεία του έργου και ότι προπορευομαστε άλλων δήμων στην υλοποίησή του. Οι όποιες καθυστερήσεις υπάρχουν, είπε ο Δήμαρχος, δεν είναι υπαιτιότητα του Δήμου μας.

    ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΣΕ. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην μεγάλη ανάπλαση της Πλατείας ΟΣΕ που πρόκειται να αλλάξει ριζικά όλη την περιοχή. Όπως είχαμε αναφέρει πέρυσι στον ΠΟΛΙΤΗ με εκτενές ρεπορτάζ, η ανάπλαση της Πλατείας ΟΣΕ ήταν προγραμματισμένη να γίνει το προηγούμενο καλοκαίρι. Δυστυχώς όμως, όπως είπε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, εκκρεμούσε κάποιο δικαστήριο, το οποίο εκδικάστηκε τον Ιανουάριο. Πλέον περιμένουμε την καθαρογραφή της απόφασης και μετά το έργο θα προχωρήσει κανονικά.

    ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ: Μια ακόμα παρέμβαση που προβλέπεται στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ειναι αυτο της προμήθειας κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων. Ήδη έχουν εγκατασταθεί στον Πεζόδρομο και στην Πλατεια του ΟΣε οι σταθμοί των ποδηλάτων. όπως πληροφόρησε ο Δήμαρχος, η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και αυτό που απομένει είναι η σύνταξη του κανονισμού λειτουργία των κοινόχρηστων ποδηλάτων, ώστε να μην υπάρξουν στη συνέχεια προβλήματα.

    ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ. Πρόκειται για ένα έργο που οι πολίτες της Αλεξάνδρειας το περιμένουν πολύ καθώς θα παίζει το ρόλο μιας υποτυπώδους αστικής συγκοινωνίας. Το ηλεκτρικό λεωφορείο θα κάνει ένα κύκλο της πόλης με αρκετές ενδιάμεσες στάσεις, γεγονός που θα εξυπηρετήσει πολλούς συμπολίτες μας.

    Παρ’όλ’αυτά το κονδύλιο που προβλέπονταν από το πρόγραμμα δεν φαίνεται να επαρκεί, καθώς μια έρευνα αγοράς, δείχνει ότι τα ηλεκτρικά λεωφορεία είναι ακριβότερα. Η λύση στην οποία προσβλέπει ο Δήμαρχος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι να πάρει μια έκπτωση από το έργο της ανάπλασης και τα χρήματα από αυτή την έκπτωση να τα διοχετεύσει για να καλύψει τη διαφορά για την αγορά του ηλεκτρικού Λεωφορείου.

    Ο δήμαρχος πέραν του ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ μίλησε και για τις αναπλάσεις των υπόλοιπων Πλατειών του δήμου, μετά και από την ερώτηση που του απηύθυνε ο δημοτικός Σύμβουλος Βαγγέλης Βογιατζής.

    Ανάπλαση Πλατείας Αμπελοτόπων

    Για την ανάπλαση της πλατείας Αμπελοτόπων η οποία είχε αρχίσει και τώρα παρουσιάζει καθυστέρηση, Δήμαρχος είπε ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε ένα λάθος που βρήκε η υπηρεσία του Δήμου στη μελέτη του έργου. Ως εκ τούτου χρειάστηκαν νέες μετρήσεις και νέες μελετητικές παρεμβάσεις. Ο ανάδοχος ενημερώθηκε και πλέον περιμένουμε τη σύμφωνη γνώμη του Αρχιτεκτονικού συμβουλίου, του Τεχνικού συμβουλίου και μετά το έργο θα αρχίσει και πάλι.

    Όσον αφορά την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας (ΜΑΣΟΥΤΗ) ο Δήμαρχος Π. Γκυρίνης είπε ότι από πλευράς του Δήμου έχουν γίνει όλα όσα πρέπει να γίνουν, ότι έγινε η δημοπράτηση και ότι βρεθηκε και ανάδοχος. Στο συγκεκριμένο θέμα συγκούονται δύο αρχές. Η ΑΑΔΕ και το Ελεγκτικό. Μόλις επιλυθεί το πρόβλημα το έργο θα προχωρήσει.

    ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ
    Κοινοποίηση Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση Άγγελου Τόλκα στη Βουλή για στήριξη café – εστίασης – Δώστε έγκαιρα χώρο στα καταστήματα»
    Επόμενο άρθρο Τα Μασλάτια του Γιώργου Αλαμπουρνού

    Σχετικές αναρτήσεις

    Συνάντηση Δ. Κουρκουτά με το τοπικό συμβούλιο Λουτρού

    Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023 1:32 ΜΜ

    Γνωρίζοντας τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας

    Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023 6:58 ΠΜ

    Διακοπή νερού αύριο Τρίτη στο κέντρο της Αλεξάνδρειας – Δείτε πού

    Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023 6:36 ΜΜ



    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Facebook Twitter Instagram Pinterest
    © 2023 opolitis.gr

    Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για να αναζητήσετε .πατήστε Esc να ακυρώσω