Close Menu
OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    ΝΕΑ

    Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2025

    Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2025 6:50 ΜΜ

    Κατερίνη: Παράνομη απόρριψη φωτοβολταϊκών στον υγροβιότοπο Κορινού – Μήνυση από τον Δήμο

    Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2025 6:07 ΜΜ

    Τρεις συλλήψεις για παράνομες ανασκαφές σε αρχαιολογικούς χώρους στην Ημαθία

    Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2025 5:44 ΜΜ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    ΡΟΗ
    • Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2025
    • Κατερίνη: Παράνομη απόρριψη φωτοβολταϊκών στον υγροβιότοπο Κορινού – Μήνυση από τον Δήμο
    • Τρεις συλλήψεις για παράνομες ανασκαφές σε αρχαιολογικούς χώρους στην Ημαθία
    • Απ. Βεσυρόπουλος: Ανοίγει ο δρόμος για μικρούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς, προς όφελος της κοινωνίας της Νάουσας
    • Τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό: Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας από σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητα – Βίντεο
    • Διακοπή νερού στον Πλάτανο την Κυριακή 15 Ιουνίου
    • Με έξι αθλητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρα Στίβου 2025 το “Εν Σώματι Υγιεί”
    • 20% λιγότερο νερό για άρδευση στην Κεντρική Μακεδονία λόγω μείωσης των αποθεμάτων στον Αλιάκμονα
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Τρίτη, 17 Ιουνίου
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΤΟΠΙΚΑ
      • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
      • ΒΕΡΟΙΑ
      • ΝΑΟΥΣΑ
      • ΗΜΑΘΙΑ
      • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΓΟΡΑ
    • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
      • ΒΙΒΛΙΟ
      • ΜΟΥΣΙΚΗ
      • ΧΟΡΟΣ
      • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΘΕΑΤΡΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
      • ΓΕΥΣΗ
      • ΔΙΕΘΝΗ
      • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
      • ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
      • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      • ΤΑΞΙΔΙΑ
      • ΥΓΕΙΑ
      • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    OPOLITIS.GROPOLITIS.GR
    Home»ΠΟΛΙΤΙΚΗ»ΣΥΡΙΖΑ εν όψει επίσκεψης Ερντογάν: Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον κ. Μητσοτάκη – Ζητάμε ενημέρωση των αρχηγών

    ΣΥΡΙΖΑ εν όψει επίσκεψης Ερντογάν: Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον κ. Μητσοτάκη – Ζητάμε ενημέρωση των αρχηγών

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 2:49 ΜΜΑπό Ο Πολίτης
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    «Το μήνυμα που βγαίνει προς την Τουρκία και στους εταίρους μας είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει συνεκτική στρατηγική με αρχή, μέση και τέλος, την οποία προωθεί αποφασιστικά αλλά επιδίδεται σε εσωκομματικά παιχνίδια» ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου.

    «Έχει αποδειχτεί ξανά και ξανά από το 2021 στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη δεν υπάρχει μια τέτοια συγκροτημένη στρατηγική με αρχή, μέση και τέλος για την Τουρκία» ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου σχολιάζοντας και την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μιλώντας στην Καθημερινή ανέφερε ότι «δεν είναι καλή ιδέα η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα».

    Αναλυτικά πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν: «Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σαφής: στηρίζουμε σταθερά τον διάλογο με την Τουρκία στη βάση του διεθνούς δικαίου με σκοπό τη μείωση της έντασης, την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και τη συνεργασία σε σειρά τομέων.

    Θέτουμε παράλληλα σαφείς κόκκινες γραμμές σε σχέση με τον διάλογο: αποστρατιωτικοποίηση και κυριαρχία. Τονίζουμε τη σαφή προοπτική της Χάγης για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. Όχι σε οποιαδήποτε συζήτηση για συνεκμετάλλευση.

    Και με καθαρή στρατηγική που θα δεσμεύει την Τουρκία στον διάλογο ώστε να μην μπορεί να αξιοποιήσει αύριο την εικόνα του καλού παιδιού και μετά να επανέλθει στην ένταση όταν αποκομίσει τα οφέλη που θέλει (πχ. F16). Άλλωστε έχουμε κάνει και σχετικές προτάσεις για τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

    Δυστυχώς όπως έχει αποδειχτεί ξανά και ξανά από το 2021, στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη δεν υπάρχει μια τέτοια συγκροτημένη στρατηγική με αρχή, μέση και τέλος για την Τουρκία. Η κυβέρνηση και τον κόμμα της ΝΔ χειρίζονται το θέμα της Τουρκίας με εσωκομματικούς όρους. Με κριτήριο τις εσωτερικές τους ισορροπίες και τα εσωκομματικά τους παιχνίδια και όχι το συμφέρον της χώρας.

    Με τα γνωστά αποτελέσματα.

    Με τον πρωθυπουργό πότε να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποτελεί εθνική εξαίρεση, λέγοντας ότι ο πατριωτισμός αποτελεί ξένη λέξη για εμάς με στόχο να αλιεύσει ψήφους σε πιο σκληρό ακροατήριο. Πότε να μιλά για υποχωρήσεις για να προσεγγίσει άλλο ακροατήριο.

    Και τώρα στη ΝΔ φθάνουν στο σημείο να χωρίζουν τους ρόλους με τον κ.Σαμαρά για να παίξουν αυτό το πολιτικό παιχνίδι: ότι δηλαδή ο πρώην πρωθυπυργός δεν θέλει διάλογο ενώ ο νυν θέλει.

    Την ίδια στιγμή το μήνυμα που βγαίνει προς την Τουρκία και στους εταίρους μας είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει συνεκτική στρατηγική με αρχή, μέση και τέλος, την οποία προωθεί αποφασιστικά αλλά επιδίδεται σε εσωκομματικά παιχνίδια.

    Στο πλαίσιο αυτό δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον κ. Μητσοτάκη και ζητάμε να υπάρξει ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για το τι θα συζητηθεί, πριν τη Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας. Άλλωστε θυμίζουμε ότι πριν την προηγούμενη Σύνοδο (τον Μάρτιο 2016) είχε συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.
    Στο πλαίσιο αυτό θα ζητήσουμε σαφή απάντηση για το πώς και σε ποιο πλαίσιο θα προχωρήσουν οι διερευνητικές συνομιλίες. Ένα θέμα το οποίο αποφεύγει συστηματικά η κυβέρνηση να απαντήσει».

    Πηγή: skai.gr
    ΣΥΡΙΖΑ
    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
    Previous ArticleΗλεκτρονικές απάτες στη Θεσσαλονίκη: Έκλεβαν τους κωδικούς e-banking πολιτών και άρπαξαν πάνω από 21.000 ευρώ
    Next Article Από σήμερα 27 Νοεμβρίου ξεκινά η καταβολή των συντάξεων Δεκεμβρίου

    Σχετικές αναρτήσεις

    Η Λίνα Τουπεκτσή στο Φόρουμ ¨Μια Υγεία¨

    Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2025 9:34 ΠΜ

    Μ. Καραγιαννίδου: Ψηφιακή μετάβαση με ανθρώπινη απουσία: ένα λάθος μοντέλο

    Πέμπτη, 29 Μαΐου 2025 12:05 ΜΜ

    Όρια Οικισμών, Πράσινο Ταμείο για τους Δήμους και μείωση κόστους του αγροτικού ρεύματος, στην ατζέντα της συζήτησης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης

    Πέμπτη, 29 Μαΐου 2025 9:07 ΠΜ



    ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Α.Φ.Μ. 800378397 Δ.Ο.Υ. ΒΕΡΟΙΑΣ

    ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 72 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

    Τ.Κ. 59300

    ΤΗΛ-ΦΑΞ: 23330 24222

    e-mail: politis6@otenet.gr

    ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΕΜΗ: 119165226000

     Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθυντής  : Νικόλαος  Σουρλόπουλος

    Διαχειριστής ιστοσελίδας: Νικόλαος Σουρλόπουλο

     Διευθυντής Σύνταξης :   Αλέξανδρος Σουρλόπουλος

     Διαχειριστής και Δικαιούχος του ονόματος τομέα : ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

     

    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

    politis6@otenet.gr
    Τηλέφωνο:23330 24222
    Φαξ:23330 24222

    Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

    H ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ Α ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

    Η ιστοσελίδα opolitis.gr είναι πιστοποιημένη στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Μ.Η.Τ. 232380

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
    • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    © 2025 opolitis.gr

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.